Skocz do zawartości


Zdjęcie

Instalacja I Konfiguracja Neostrady: Livebox (f@st 3202 Firmy Sagem) + Adapter Usb Wi-fi (xg-760n) Firmy Sagem


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
59 odpowiedzi w tym temacie

#46 chomik22pl

chomik22pl

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 1 postów

  • Rejestracja: 04 lipiec 07

Napisano 04 lipiec 2007 - 15:27

Witam ,mam taki problem z liveboxem a dokladnie nie moge wejsc w jego konfiguracje, hasla na admina i root nie pasuja. czy da sie jakos zrobic zeby livebox wrocil do ustawien fabrycznych
  • 0

#47 mca64

mca64

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 4 postów

  • Rejestracja: 30 wrzesień 06

Napisano 22 lipiec 2007 - 16:03

Cytat(pichus @ 17 Sep 2006, 10:42 ) <{POST_SNAPBACK}>
No dobra, zrobiłem wszystko, ok... Wpisałem 192.168.1.1, zalogowałem się, jest... Wchodzę na byle co, onet.pl, fedora.pl, Network problem sad.gif

Co robić?

Miałem dzisiaj taki sam problem.Pomogla zamiana BOOTPROTO=none na BOOTPROTO=dhcp w pliku ifcfg-wlan0

  • 0

#48 borzole

borzole

    Yamato

  • Użytkownicy
  • 2364 postów

  • Rejestracja: 16 sierpień 07
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 06 wrzesień 2007 - 19:38

Mam wieczny problem z logowaniem się do konfiguracji liveboxa przez przeglądarkę. Wyświetla mi się albo nic, albo ładuje się strona w nieskończoność, albo tylko lewy panel. Pomoc z tpsa potrafiła mi tylko zrestartować liveboxa albo go całkowicie dwukrotnie wymienić. Ręce opadają z taką pomocą. Pytanie więc jak skonfigurować liveboxa z konsoli. Potrzebuję otworzyć port: 5432 (do pgAdmin) jednak przez przeglądarkę nie mogę wejść do konfiguracji, a przez konsolę nie umiem.
Czy umiał by to ktoś łopatologicznie wytłumaczyć jak otworzyć i zamknąć dowolny port w livebox przez konsole question.gif Ewentualnie gdzie znaleźć taką informację?

  • 0

F7-14/18/19.32/64 | fluxbox/openbox/xfce/gnome2/mate
poradnik@wiki


jedral.one.pl


#49 minister9

minister9

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 1 postów

  • Rejestracja: 03 grudzień 07

Napisano 03 grudzień 2007 - 16:31

Problemy (PONIŻEJ PRZYKŁAD DLA TORRENTÓW) z sieciami P2P likwdujemy poprzez wprowadzenie na LIVEBOX:
SERWERY LAN\ DODAJ

Nazwa serwera: Torrent
Dostęp włączony : Tak
Protokół : TCP
Port od : (numer portu)
Port do: (numer portu)
Lokalny adres IP : 192.168.1.100
(w moim przypadku dla interfejsu wlan0 adres: 192.168.1.100)

Analogicznie czynność powtarzamy dla UDP.

witam

mam problem ze zrozumiewniem co to za port Port od : (numer portu),Port do: (numer portu) o co chodzi bo nie kumam

pomocy
dzieki
  • 0

#50 Kamills

Kamills

    Ekspert

  • +Moderatorzy
  • 504 postów

  • Rejestracja: 17 lipiec 05
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Świnoujście

Napisano 03 grudzień 2007 - 20:02

Cytat
mam problem ze zrozumiewniem co to za port Port od : (numer portu),Port do: (numer portu) o co chodzi bo nie kumam


Chcesz przekierować 4 porty np 1223, 1224, 1226, 1228 to wpisujesz w polu Port od : 1223 a w polu do : 1228 i masz przekierowane 6 portów, oczywiście możesz to zrobić pojedyńczo i masz 4 wpisy i 4 porty, ale jak nic nie chce tych 2 portów to po co się rozpisywać.
  • 0

#51 borzole

borzole

    Yamato

  • Użytkownicy
  • 2364 postów

  • Rejestracja: 16 sierpień 07
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 20 luty 2008 - 18:24

Cytując za autorem "Wszystko co chcielibyście wiedzieć o LIVEBOX'ie"
http://boglan.mine.nu/livebox/ oraz http://liveboxtp.ath.cx/
wrzucam żeby się komuś przydało.
  • 0

F7-14/18/19.32/64 | fluxbox/openbox/xfce/gnome2/mate
poradnik@wiki


jedral.one.pl


#52 Larden

Larden

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 1 postów

  • Rejestracja: 29 kwiecień 08

Napisano 29 kwiecień 2008 - 13:32

Witam!
Od kilku dni jestem szczęśliwym użytkownikiem Fedory 8. Wszystko zainstalowałem, ale mam problem z jednym z liveboxem. Robię wszystko jak jest napisane w temacie. Tyle, że nie chce się zrobić make. Mój kernel to 2.6.24.4-64. A do instalacji użyłem tego samego drivera, którego uzył ebnowak, Czy ktoś móglby mi powiedziec co jest źle smile.gif?
CODE
[root@localhost zd1211-driver-r83]# make
/lib/modules/2.6.24.4-64.fc8/build
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83
-I/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/include -fomit-frame-pointer -O2 -Wall -Wstrict-prototypes -pipe -DZDCONF_WE_STAT_SUPPORT=1 -DHOST_IF_USB -DAMAC -DGCCK -DOFDM -DHOSTAPD_SUPPORT -DUSE_EP4_SET_REG -DDOWNLOADFIRMWARE -DfTX_GAIN_OFDM=0 -DfNEW_CODE_MAP=1 -DfWRITE_WORD_REG=1 -DfREAD_MUL_REG=1 -DENHANCE_RX=1 -DZD1211B
src/zd1205.o src/zdasocsvc.o src/zdauthreq.o src/zdauthrsp.o src/zdmmrx.o src/zdshared.o src/zdhci.o src/zdglobal.o src/zdencrypt.o src/zdpmfilter.o src/zdpsmon.o src/zdsynch.o src/zdbuf.o src/zd1205_proc.o src/zdhw.o src/zddebug.o src/zdtkipseed.o src/zdmic.o src/zdusb.o src/zd1211.o
make -C /lib/modules/2.6.24.4-64.fc8/build SUBDIRS=/root/Pobrane/zd1211-driver-r83 modules
make[1]: Wejście do katalogu `/usr/src/kernels/2.6.24.4-64.fc8-x86_64'
CC [M] /root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.o
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c:34:26: error: linux/config.h: Nie ma takiego pliku ani katalogu
In file included from /root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c:42:
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.h:1332: warning: type qualifiers ignored on function return type
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.h:1279: warning: ?zd_readl? declared inline after being called
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.h:1279: warning: previous declaration of ?zd_readl? was here
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c: In function ?zd1205_validate_frame?:
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c:2809: warning: unused variable ?len1?
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c: In function ?zd1205_rx_isr?:
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c:4153: warning: assignment makes integer from pointer without a cast
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c:4156: error: ?struct sk_buff? has no member named ?mac?
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c: In function ?zd1205wext_iw_get_stats?:
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c:4777: error: ?struct driver_stats? has no member named ?iw_stats?
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c: In function ?zd1205_translate_scan?:
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c:7183: warning: format ?%d? expects type ?int?, but argument 4 has type ?U32?
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c:7183: warning: unknown conversion type character ?,? in format
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c:7183: warning: spurious trailing ?%? in format
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c: In function ?zd1205_list_bss?:
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c:7388: warning: format ?%2d? expects type ?int?, but argument 2 has type ?U32?
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c:7388: warning: spurious trailing ?%? in format
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c: At top level:
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c:7527: warning: type qualifiers ignored on function return type
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c:7608: warning: type qualifiers ignored on function return type
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c:7697: warning: type qualifiers ignored on function return type
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c:7713: warning: type qualifiers ignored on function return type
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c: In function ?zdcb_rx_ind?:
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c:9403: error: implicit declaration of function ?eth_copy_and_sum?
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c:9408: warning: assignment makes integer from pointer without a cast
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c: In function ?CalculateQuality?:
/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.c:10074: warning: unused variable ?rxOffset?
make[2]: *** [/root/Pobrane/zd1211-driver-r83/src/zd1205.o] Błąd 1
make[1]: *** [_module_/root/Pobrane/zd1211-driver-r83] Błąd 2
make[1]: Opuszczenie katalogu `/usr/src/kernels/2.6.24.4-64.fc8-x86_64'
make: *** [all] Błąd 2


Załączam dodatkowo plik Makefile, a raczej jego kawałki
CODE
# if the kernel is 2.6.x, turn on this
KERN_26=y

KERNEL_SOURCE=$(MODPATH)/source
KERNEL_SOURCE=/usr/src/kernels/2.6.24.4-64.fc8-x86_64

# set to 1 for zd1211b
ZD1211REV_B=1

SRC_DIR=src
DEFINES=-D__KERNEL__ -DMODULE=1

...

install: all
# mkdir -p $(MODPATH)/net
# mkdir -p /etc/zd1211
cp $(MODULE) $(MODPATH)/kernel/net
depmod -a $(VERSION)

  • 0

#53 boloasd

boloasd

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 4 postów

  • Rejestracja: 13 marzec 11

Napisano 13 marzec 2011 - 16:51

Witam

Ja mam taki problem mam tego liveboxa ale internet z neti a chcę go podłączyć pod ten internet ale nie moge wpisac odpowiednich danych do liveboxa ponieważ muszą mieć końcówkę @neostrada.pl a netia ma inną szukałem w google softa ale nic nie znalazłem.Mozę coś doradzicie ?
  • 0

#54 thof

thof

  • Użytkownicy
  • 4053 postów

  • Rejestracja: 16 listopad 06
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Wrocław

Napisano 13 marzec 2011 - 17:11

Nie da się. Nie możesz używać liveboksa z łączem netii.
  • 0

#55 3k_PL

3k_PL

    Ekspert

  • Użytkownicy
  • 408 postów

  • Rejestracja: 23 maj 08
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Rzeszów/Wrocław

Napisano 13 marzec 2011 - 17:25

Podobno da się.
PEB
BLOG
iso z PEB
  • 0

6x Fedora 23
4x Ubuntu 16.04
MeeGo Harmattan


#56 boloasd

boloasd

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 4 postów

  • Rejestracja: 13 marzec 11

Napisano 13 marzec 2011 - 17:48

no a te poradniki tutaj do czego są ?
  • 0

#57 Miszcz

Miszcz

    Ekspert

  • Użytkownicy
  • 757 postów

  • Rejestracja: 02 październik 05
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Liverpool

Napisano 13 marzec 2011 - 17:52

Stare Liveboxy dalo podlaczyc sie pod netie(jakies angielskie tez), te nowe sa juz pozabezpieczane takze te linki z peba to mozna o kant tylka rozbic.
  • 0

Nie znam się, mam Maca.


#58 boloasd

boloasd

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 4 postów

  • Rejestracja: 13 marzec 11

Napisano 13 marzec 2011 - 17:58

no ja wiem ale na płytce jest ten soft i aplikacja zeby go wgrac to nie można podmienic tego softa i wgrac inny albo coś w tym stylu a jak bym teraz zrobił jak jest to wcześniej opisane to by nie zadziałało ?
  • 0

#59 3k_PL

3k_PL

    Ekspert

  • Użytkownicy
  • 408 postów

  • Rejestracja: 23 maj 08
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Rzeszów/Wrocław

Napisano 13 marzec 2011 - 18:03

a jak bym teraz zrobił jak jest to wcześniej opisane to by nie zadziałało ?

Ja tylko raz widziałem z daleka liveboxa i nic ponadto. Pokazałem Ci pomysł co można by zrobić by zadziałało.
Jak nie spróbujesz to nie pożałujesz. Gwarancji nie masz żadnych, ale możesz mieć liveboxa+netia albo przycisk do papieru :)
  • 0

6x Fedora 23
4x Ubuntu 16.04
MeeGo Harmattan


#60 boloasd

boloasd

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 4 postów

  • Rejestracja: 13 marzec 11

Napisano 13 marzec 2011 - 18:08

ale to co podales to juz wczesniej czytalem i tam nic nie ma
jaki ruter polecacie z dobrym wifi moze byc adsl lub dsl mieszkam na 2 pietrze a chcial bym miec zasieg az w piwnicy dodam ze mój kolega mieszka na parterze i ma ruter tl wr543g i w piwnicy nie ma zasiegu a u góry jest
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników