Skocz do zawartości


Zdjęcie

Co Się Dzieje Z Kadu


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
115 odpowiedzi w tym temacie

#106 3k_PL

3k_PL

    Ekspert

  • Użytkownicy
  • 408 postów

  • Rejestracja: 23 maj 08
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Rzeszów/Wrocław

Napisano 02 wrzesień 2015 - 21:17

Nawiązując do tego postu chciałbym zapytać, czy macie pomysły jak temu zaradzić?

Zainstaluj http://repo.gospogie....5-1.noarch.rpm, jeśli nie masz definicji repozytorium fedora-gospogied.
Wydałem dzisiaj kadu-3.0.beta1-5.fc22 skompilowane z qt5.5, ale ciągle wywala się w runtimeie, pewnie injeqt też trzeba przekompilować do qt5.5.
  • 0

6x Fedora 23
4x Ubuntu 16.04
MeeGo Harmattan


#107 kapcioch

kapcioch

    Początkujący

  • Nowi użytkownicy
  • 3 postów

  • Rejestracja: 02 wrzesień 15

Napisano 02 wrzesień 2015 - 22:49

Zainstaluj http://repo.gospogie....5-1.noarch.rpm, jeśli nie masz definicji repozytorium fedora-gospogied.
Wydałem dzisiaj kadu-3.0.beta1-5.fc22 skompilowane z qt5.5, ale ciągle wywala się w runtimeie, pewnie injeqt też trzeba przekompilować do qt5.5.

Wielkie dzięki, zainstalowałem kadu-3.0.beta1-5.fc22 bez problemów. Działa w porządku.


  • 0

#108 Jony

Jony

    Ekspert

  • Użytkownicy
  • 396 postów

  • Rejestracja: 06 wrzesień 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Włoszczowa

Napisano 26 grudzień 2015 - 14:34

Od wersji 2.0 mam problem z ikonką w trayu Gnome 3. Ikona jest, ale jej nie widać, tak jakby grafika od ikony nie była wyświetlana. Korzystam z rozszerzenia TopIcons i wcześniej ikona kadu wyświetlała się na górnej belce. Poza tym pojawił się znany problem z wtyczkami do szyfrowania rozmów. Wyskakują komunikaty o braku libqca2.

Znów mam ten sam problem z ikoną kadu w zasobniku systemowym Gnome. Ciekawe gdzie tym razem leży przyczyna.


  • 0

Scientific 7.2 (Nitrogen), Gnome & Antergos, Gnome
90% problemów rozwiązuje google. Pozostałe 10% - piwo.


#109 3k_PL

3k_PL

    Ekspert

  • Użytkownicy
  • 408 postów

  • Rejestracja: 23 maj 08
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Rzeszów/Wrocław

Napisano 26 grudzień 2015 - 20:59

Znów mam ten sam problem z ikoną kadu w zasobniku systemowym Gnome. Ciekawe gdzie tym razem leży przyczyna.

W kadu 3.0.rc1 wydanym niedawno zrobiono zmiany w trayu, dostosowując go do plasma 5 i chyba się rozwaliło dla starszych typu kde4 :/
  • 0

6x Fedora 23
4x Ubuntu 16.04
MeeGo Harmattan


#110 karex

karex

    Początkujący

  • Nowi użytkownicy
  • 5 postów

  • Rejestracja: 31 styczeń 16

Napisano 02 luty 2016 - 10:19

Oj, to lipa ;/


  • 0

#111 Jony

Jony

    Ekspert

  • Użytkownicy
  • 396 postów

  • Rejestracja: 06 wrzesień 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Włoszczowa

Napisano 02 luty 2016 - 15:33

Po ostatniej aktualizacji kadu ikonka w trayu wróciła. Nie ma lipy! ;)


  • 0

Scientific 7.2 (Nitrogen), Gnome & Antergos, Gnome
90% problemów rozwiązuje google. Pozostałe 10% - piwo.


#112 _kris_

_kris_

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 5 postów

  • Rejestracja: 16 styczeń 08
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:śląsk

Napisano 20 luty 2016 - 16:09

Czy repo.gospogied.pl/Fedora/ jest dostępne ? Poszukuję najnowszy plik z instalką Kadu na fedorę.


  • 0

#113 3k_PL

3k_PL

    Ekspert

  • Użytkownicy
  • 408 postów

  • Rejestracja: 23 maj 08
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Rzeszów/Wrocław

Napisano 21 luty 2016 - 08:33

Czy repo.gospogied.pl/Fedora/ jest dostępne?

Ogólnie jest, ale obecnie trwa awaria zasilania, za chwilę powinno wrócić.
  • 0

6x Fedora 23
4x Ubuntu 16.04
MeeGo Harmattan


#114 Miszcz

Miszcz

    Ekspert

  • Użytkownicy
  • 757 postów

  • Rejestracja: 02 październik 05
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Liverpool

Napisano 14 maj 2016 - 11:17

Daje to tu bo z każdą nową Fedorą mam ten sam problem:

                                                                                                        #uwaga na tego grepa
for i in $(curl -s http://repo.gospogied.pl/Fedora/23/x86_64/ | awk -F\" '{print $8}' | grep -e "^k\|^i" | grep "v-1"); do wget http://repo.gospogied.pl/Fedora/23/x86_64/$i ; done

  • 0

Nie znam się, mam Maca.


#115 Subaru

Subaru

    Ekspert

  • Użytkownicy
  • 777 postów

  • Rejestracja: 05 październik 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Ura-Net
  • Zainteresowania:Programowanie na platformę Nintendo DS oraz Nintendo Wii
    Zabawa w Terminalu :P

Napisano 21 czerwiec 2016 - 19:08

Tak nieśmiało zapytam, z racji, że kompilowanie ze źródeł Kadu chyba nie wykrywa za dobrze Injeqt skompilowanego ze źródeł, kiedy ewentualnie będzie repo dla Fedora 24? :)

Nie popędzam, tylko pytam.

Chciałem spróbować z najnowszą betą zobaczyć co się będzie działo, by zgłosić wyniki na forum Kadu (i tutaj jeśli jest życzenie).


  • 0

[Subaru@SkyNet ~]$ info.sh

Kernel - 4.4.6-300.fc23.x86_64
Terminal - Terminal 1.8.? (MATE)
Pracuję na: Fedora 23 x86_64 MATE 1.8.?

Używam Wine 1.9.10

PulseAudio oznacza w staroafrykańskim "Bad Latency!".

 

/usr/bin/maketea

 

 

 

SeeM, to nie jest portal hazardowy :) Nie przyjmujemy zakładów :)
Termin wydania F21 jest równie mało przewidywalny jak zero w ruletce.

#116 3k_PL

3k_PL

    Ekspert

  • Użytkownicy
  • 408 postów

  • Rejestracja: 23 maj 08
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Rzeszów/Wrocław

Napisano 22 czerwiec 2016 - 19:00

@Subaru przekompilowałem Kadu 3 dla F24, jeśli chcesz pobawić się z najnowszymi rewizjami to możesz pobrać src.rpm, wypakować i zrobić rpmbuild z nowszymi źródełkami. Injeqt też jest w repo i nagłówki powinny być wykrywane, jak zainstalujesz pakiet devel


  • 0

6x Fedora 23
4x Ubuntu 16.04
MeeGo Harmattan





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników