Skocz do zawartości


Zdjęcie

Minecraft - Błąd Java


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 necrordian

necrordian

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 29 postów

  • Rejestracja: 27 grudzień 10
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Chełm

Napisano 22 styczeń 2011 - 10:35

Witam. Chciałem dziś przetestować kultową grę minecraft lecz niestety mam pewne problemy. Pracuję na Fedorze 14 jak coś. Próbowałem uruchomić instalator gry pod wine lecz wyskakiwał błąd że nie ma zainstalowanej javy. Zainstalowałem ją pod wine i teraz mam błąd : Could not create java machine. Podejrzewam że problem leży w javie, teraz tylko pytanie jak go rozwiązać.
  • 0

#2 borzole

borzole

    Yamato

  • Użytkownicy
  • 2363 postów

  • Rejestracja: 16 sierpień 07
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 22 styczeń 2011 - 10:56

* Nie uruchamiaj tego pod wine, bo to java.
* Na stronie jest blad w linku, dlatego wersja na linuxa sie nie pobiera

wget http://www.minecraft.net/download/minecraft.jar
java -jar minecraft.jar

  • 0

F7-14/18/19.32/64 | fluxbox/openbox/xfce/gnome2/mate
poradnik@wiki


jedral.one.pl


#3 Raven

Raven

    Ortograficzne szwadrony śmierci

  • Użytkownicy
  • 1482 postów

  • Rejestracja: 28 sierpień 04
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Lublin/Wrocław

Napisano 25 styczeń 2011 - 13:10

* Nie nazywaj per "kultowa" gry, która ma dopiero rok.
  • 0

#4 ipsimus

ipsimus

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 6 postów

  • Rejestracja: 12 sierpień 11

Napisano 13 październik 2011 - 14:02

Wracając do tematu to od dwóch dni szukam sposobu, jak wykonać skrót, aby nie wpisywać za każdym razem wymaganego polecenia. Najlepiej gdybym miał po prostu ikonkę w grach. Czy ktoś mi w tym pomoże?
  • 0

#5 thof

thof

  • Użytkownicy
  • 4053 postów

  • Rejestracja: 16 listopad 06
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Wrocław

Napisano 13 październik 2011 - 18:20

Wybierz sobie dowolny plik desktop z katalogu /usr/share/applications/ skopiuj i zmodyfikuj. Samo polecenie to linia Exec=...

EDIT: Zle wkleilem sciezke. Fixed.
  • 0

#6 WalDo

WalDo

    (prawie) Ekspert

  • @Administrator
  • 11131 postów

  • Rejestracja: 18 listopad 04
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Warszawa

Napisano 13 październik 2011 - 18:34

Lub jesli nie korzystasz z KDE to podobne pliki w /usr/share/applications
Dodatkowo (poza modyfikacja Exec=) zmien kategorie Categories=Game, to ikona pokaze sie w menu "Gry".
  • 0

______________________________________________________________________________________
Nie udzielam porad poza forum. Kłóci się to z jego podstawową ideą powszechnego dostępu.

Registered user #374329





Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników