Jump to content

Ojcon

Użytkownicy
  • Content Count

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Ojcon

  1. Po zainstalowaniu sterowników ATI za pomocą komendy yum install akmod-catalyst, fedora ładuje się prawie do końca i wtedy gdy powinien pojawić się już pulpit gaśnie ekran. Próbowałem te instalacji sterowników ze strony ati ale również nie pomaga. Co zrobić ? (Fedora 16)
  2. Wybróbowałem na ubuntu 11.10 - rzeczywiście muli niemiłosiernie, ale może ktoś mimo to wie jak ruchomić fedore z gnome 3 i catalystami ?
  3. Gnome 3 - podobno najnowsza wersja catalyst już działa z gnome shell. Nie, zainstalowałem od nowa, ale zależy mi żeby z nimi działała fedora.
  4. Pierwszy raz mam doczynienia z Fedorą. Zainstalowałem ją, wszystko pięknie ładnie ale niestety po instalacji sterowników karty graficznej ze strony ati przy włączeniu systemu pisze że sterownik nie obsługuje GNOME 3... Da to się jakoś rozwiązać ? Moja karta to Mobility Radeon HD4570.
  5. To jeszcze jeden problem, na tych otwartych sterownikach przy wyborze programów pokazuje sie taki czarny, cienki pasek przez caly ekran - da sie jakos go usunac ? Dodam tyko ze temperatura karty graficznej jest wyzsza o jakies 10 stopni (!) niz na innych dystrybucjach z zamknietymi sterownikami/windowsie, mimo ze wiatrak chodzi na full. Tak wiec samo wyciszenie wiatraka nie pomoze bo karta za jeszcze bardziej sie rozgrzeje.
  6. Tak więc zostając przy tych otwartych, jak uspokoić wiatrak, bo standardowo po instalacji chodzi na full obrotach ?
  7. Szczerze mówiąc myślałem że za pomocą komendy yum install akmod-catalyst instaluje otwarte sterowniki... Jeśli dobrze rozumiem to otwarte domyślnie instalują się razem z fedorą ?
  8. Po instalacji otwartych sterowników ATI (yum install akmod-catalyst) górny pasek ekranu jest w 3 kolorach, zmaiast ikonek na nim znajduja sie jakies kolorowe kwadraciki,animacje systemu tną (nawet przesuwanie okien), niektóre listy rozwijane są jakoś dziwnie rozmazane pod ukos. To wszystko na Gnome 3. Jest na to jakaś rada lub inne otwarte sterowniki ?
  9. Zainstalowałem archa z gnome 3 i tam wszystko działa na otwartych sterownikach - skoro tam to i tu chyba powinno ?
  10. Z chłodzeniem nie ma problemu, jest z podłą wydajności animacji i dziwnymi kolorami paska w gnome shell - to na otwartych, zamknięte aktualnie w ogóle nie osługują gnome SHELL. Będę obserwował rozwój sytuacji i spróbuje z instalacja za jakiś czas
  11. Linuksa zainstalowałem żeby nie tracić kasy na Windowsa, tak więc kupno nowej karty nie jest najlepszym pomysłem.
  12. Zrobiłem reinstal systemu ale dalej tak jest... jakieś pomysły ?
  13. No niestety nie jest przynajmniej w moim wątku ;/
  14. System sie uruchomil ale niestety: górny pasek jest w kolorach teczy..., niektóre listy rozwijane sa calkiem znieksztalcone, laguje chcociazby takie zwykle przenoszenie okna... Chociaz wiatrak chodzi cicho... Co z tym zrobic ? //obrazki w FF tez pozmienialy kolory... sa takie zielono czerwone ;/
  15. A powie mi ktoś jak mam je zainstalować ? Logi są puste, włączyłem je z poziomu ubuntu. Same stery zainstalowałem dodając rezpozytorium RMPfusion i wpisując komendę su -c "yum install akmod-catalyst" następnie restart i więcej fedory już nie zobaczyłem... - co tu jest źle zrobione ?
  16. Oba te pliki z logami są puste... To możliwe ?
  17. Skad te logi wsiasc wziac? Po instalacji sterów fedora sie nie wlacza tak wiec logi bede musial wyciagnac bedac na innym systemie ?
  18. Z tego co szukałem na razie nie ma takiego tematu, więc postanowiłem założyć. Jakiego środowiska aktualnie używacie ? Ja na co dzień korzystam z XFCE, a aktualnie testuje GNOME 3, które według mnie bije na głowę UNITY, jest ładniejsze(choć różne są gusta), bardziej funkcjonale, lepiej przełącza się między oknami i lepiej przegląda już zainstalowane programy. Na razie pozostaje przy XFCE ale będe dokładnie obserwował rozwój tego środowiska.
  19. Widzę że mój problem zeszedł na dalszy plan...
  20. Po instalacji akmod-catalyst Fedora niestety się nie uruchamia (czarny ekran i nic więcej). Wie ktoś dlaczego ?
  21. Najpierw zainstalowałem Fedore - wszystko ładnie chodziło oprócz wiatraka. Dokładnie taka same sytuacja była na Ubuntu i tam instalowałem sterowniki i było dobrze. Na fedorze po instalacji sterowników uruchomiła się w jakimś trybie zastępczym całkiem przymulona... Tak więc co zrobić po zainstalowaniu fedory żeby ten wiatrak nie chodził cały czas na full (jeśli dobrze rozumiem sterowników żadnych nie trzeba) ?
  22. Po zainstalowaniu fedory, wiatrak chodził na full obrotach cały czas - to nie od braku sterowników ?
  23. Zawsze ich używałem na Xubuntu, więc i tu zainstalowałem od razu. Jak nie te to jakie zainstalować ?
×