Skocz do zawartości

dragonite

Nowi użytkownicy
  • Zawartość

    7
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutral

O dragonite

  • Tytuł
    Początkujący
  1. Fedora i czarny ekran

    Mam problem tzn. Fedora 27 się zainstalowała, przy uruchamianiu komputera pojawia się symbol Fedory ale później już tylko sam szaro-czarny ekran. I teraz pytanie: Czy to oznaka, że sobie karta graficzna nie radzi czy może coś innego ?? Na jednym z forum otrzymałem informacje abym przeczytał o parametrze dla kernela nomodeset Znalazłem dwa podejścia https://ask.fedoraproject.org/en/question/9291/how-do-you-make-nomodeset-permanent/ oraz https://ask.fedoraproject.org/en/question/113653/how-to-add-nomodeset/ które z nich jest właściwe ?? Mam jeszcze pytanie jak wywołać konsole gdy nie mam uruchomionego systemu ? czy mogę wejść do karnela przed uruchomieniem systemu ?? ?
  2. instalacja fedory a repozytoria

    ok problem rozwiązany, wystarczyło przeprowadzić instalację po kablu a nie po wifi i wszystko ładnie się ściągnęło ale na wszelki wypadek instalację i tak robiłem z mirror-a ICM.
  3. instalacja fedory a repozytoria

    Chce Fedorę zainstalować na Lenovo 3000 N100, dysk 80 GB, 1,5 GB RAM, Procesor 1,6 Intel Celeron. Pociągnie mi na tym wersje 64-bitową ??
  4. instalacja fedory a repozytoria

    problem w tym że jak jest ustawiony na automatyczny to wbicie się na niego to ruletka, np przed chwilą znowu zapuściłem i wykrzaczył mi się przy javie
  5. instalacja fedory a repozytoria

    np. teraz mi się udało, wybrałem co chce aby mi zainstalował i teraz wykrzacza mi się w miejscu kiedy instaluje adobe reader-a mówi o błędzie krytycznym i przerywa instalację
  6. instalacja fedory a repozytoria

    https://ftp.icm.edu.pl/pub/Linux/dist/fedora-secondary/releases/27/Workstation/i386/iso/ wprowadziłem np taki adres, czy ja coś źle podaje ?? bo dalej podaje mi błąd i tak z kilkoma adresami
  7. Cześć, jest to moja pierwsza przygoda z Fedorą i podczas instalacji mam taki problem, że w sekcji Oprogramowanie --> Źródło instalacji gdy wybiorę "W sieci" a potem "najbliższy serwer źródlany" wyskakuje komunikat "Błąd podczas ustawiania podstawowego repozytorium" chociaż 2 razy mi się udało że się załadowały dane. Takie słabe serwery ma Red Hat ?? Może mi ktoś inne repozytoria które mogę wprowadzić podczas instalacji ?
×