Jump to content

mar-com

Nowi użytkownicy
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About mar-com

  • Rank
    Początkujący
  1. Aby się upewnić, że nie masz mojego problemu muszę zapytać czy wyszukujesz w zmontowanym katalogu SMB (jakiś udział z SAMBY lub WIN). Chodzi tylko o wyszukiwanie we współdzielonych katalogach serwerowych, które mam podmontowane. Np. mount -t cifs //server/shared /mnt/public -o username=xxxx,password=xxxx Wykonując "Otwieram np. google-chrome , potem Ctrl+O i otwiera się okienko wyboru pliku, Ctrl+F" -jesteś raczej w lokalnych katalogach W Twoich działaniach po Ctrl+O trzeba wybrać katalog sieciowy np. /mnt/public (z mojego przykładu mounta) i wtedy Ctrl+F i teraz wyszukujemy na katalogu współdzielonym. U mnie mrugnie wyfiltrowana zawartość -tak jakby filtr działał poprawnie ale zaraz to znika z komunikatem o braku wyników W katalogach lokalnych u mnie też działa poprawnie.
  2. No to jest nadzieja jeśli to u Ciebie działa. Nowy użytkownik, ok, zrobiłem żeby nie było, ale to nic nie dało. Raczej nie mogło. Mam 4 takie komputery. Testowałem nowe instalacje 34 i 32 (a potem aktualizacja do 34, przed aktualizacją oczywiście działa) więc to nie chodzi o jakiś jeden przypadek na jednym użytkowniku. Na pewno sprawdziłeś to przy otwieraniu pliku, automatyczne wyszukiwanie podczas wpisywania nazwy pliku? Bo jeśli uruchomię caja i tu wyszukam na zmontowanym katalogu to wyszukiwanie działa - tylko to jest coś innego, nie jest wyszukiwanie automatyczne (po wpisanej każdej literze) trzeba na koniec zatwierdzić wyszukiwanie enterem -mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi. To takie wyszukiwanie u mnie też działa. Jeśli to u Ciebie działa to napisz mi jakie masz środowisko, jaka wersja caja, ...
  3. To może być coś w tym rodzaju, z tym, że u mnie jest caja no i w preferencjach nic dotyczącego wyszukiwania nie widzę (sprawdzałem już wcześniej). Tak jak pisałem nie działa w F34 ( w F32 działa) czyli od niedawna, więc ustawienia z przed lat mogą być nieskuteczne.
  4. Witam! Zaktualizowałem ostatnio F30 przez F32 do F34 - zauważyłem dość uciążliwą przypadłość. Tam gdzie jest (z różnych programów) Plik->Otwórz dostajemy okienko do wybrania pliku, tu wpisując początek nazwy widok zawęża listę plików. W Fedorze 34 jeśli otwieram plik ze zmontowanego katalogu SMB, po wpisaniu początku nazwy pliku, przez moment widać, że widok się prawidłowo przefiltrował (ułamek sekundy) po czym lista robi się pusta z komunikatem "Brak wyników". W katalogach lokalnych działa poprawnie. Przetestowałem to na tym samym udziale z różnymi Fedorami do F32 (GNOME/MATE) to działa prawidło. Po aktualizacji na F34 lub F35 lub instalacji od nowa F34, działa jak opisałem. Ponieważ często (głównie) pracuje się z plikami na serwerze to zachowanie jest bardzo uciążliwe. Ktoś wiem może o co chodzi. Jak to "naprawić"
×
×
  • Create New...