Jump to content

vlad_pal

Użytkownicy
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About vlad_pal

  • Rank
    Początkujący

Contact Methods

  • Strona www
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Skąd
    Białystok
  1. vlad_pal

    Fc4 Po Yum Update

    już zainstalowany i już dziła. Miałem audit-libs, ale nie było audit. Wielkie dzięki za pomoc.
  2. vlad_pal

    Fc4 Po Yum Update

    FC3 była zainstalowana na ext3
  3. vlad_pal

    Fc4 Po Yum Update

    Witam Mialem FC3, zrobiłem upgrade do FC4 - wszystko poszlo gladko. Po jakimś czasie odpaliłem yum update, wszystko też poszło gładko, system się zupgradowal. Niestety od tego czasu, po zalogowaniu do systemu, na konsolach wyskakują dziwne komunikaty: login(pam_unix)[2122]: session opened for user root by (uid=0) kernel: audit(1121205437.022:35): user pid=2122 uid=0 auid=4294967295 msg='PAM authentication: user=root exe="/bin/login" (hostname=?, addr=?, terminal=tty4 result=Success)' kernel: audit(1121205437.030:36): user pid=2122 uid=0 auid=4294967295 msg='PAM accounting: user=root exe="/bin/login" (hostname=?, addr=?, terminal=tty4 result=Success)' -- root[2122]: ROOT LOGIN ON tty4 kernel: audit(1121205437.047:37): user pid=2122 uid=0 auid=4294967295 msg='PAM session open: user=root exe="/bin/login" (hostname=?, addr=?, terminal=tty4 result=Success)' kernel: audit(1121205437.058:38): user pid=2122 uid=0 auid=4294967295 msg='PAM setcred: user=root exe="/bin/login" (hostname=?, addr=?, terminal=tty4 result=Success)' Po wejściu na ftp-a z innego kompa wyskakuje coś takiego: kernel: audit(1121324833.463:14): user pid=2493 uid=0 auid=4294967295 msg='PAM authentication: user=magmaster exe="/usr/sbin/vsftpd" (hostname=172.30.10.170, addr=172.30.10.170, terminal=? result=Success)' kernel: audit(1121324833.487:15): user pid=2493 uid=0 auid=4294967295 msg='PAM accounting: user=magmaster exe="/usr/sbin/vsftpd" (hostname=172.30.10.170, addr=172.30.10.170, terminal=? result=Success)' kernel: audit(1121324833.512:16): user pid=2493 uid=0 auid=4294967295 msg='PAM setcred: user=magmaster exe="/usr/sbin/vsftpd" (hostname=172.30.10.170, addr=172.30.10.170, terminal=? result=Success)' To samo dzieje się gdy odpala się crontab. Mam tam program, który musi się odpalać co 2 minuty. W tej sytuacji nie da się pracować - co 2 minuty na ekran wywala śmieci. Pod ixami nie ma tego problemu, ale ja zazwyczaj pracuje w trybie tekstowym i wchodzenie do trybu graficznego za każdym razem jest kłopotliwe.
  4. Instaluje FC4 na laptopie TOSHIBA Satellite Pro 4600. Instalacja dochodzi do uruchomienia anacondy (przechodzi wykrywanie karty, monitora, myszy) i wywala się. W zależności od ustawień trybu vga kończy się czrnum ekranem albo białym z jakby konturami okien. Próbowałem różnych opcji typu linux vga=0x313, noprobe itp, i nic. Podejrzewam, że chodzi tu wykrytą kartę graficzną. Miałem już FC4 na moim laptopie po upgrade z FC3, teraz chcę zainstalować od początku. Na początku miałem problem z Xami, musiałem w xorg.conf zmienić sterownik karty na vesę i zaczęło działać. Może ktoś wie jak podczas instalacji wymusić instalatora aby korzystał z innego sterownika grafiki niż ten, który wykryje? A może jest inne rozwiązanie problemu - oprócz instalacji w tekstówce?
×