Skocz do zawartości

dudi04

Użytkownicy
  • Zawartość

    3
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutral

O dudi04

  • Tytuł
    Początkujący

Contact Methods

  • Strona www
    http://
  • ICQ
    0
  1. Ut-2004 - Demo

    Nie wiem czy w moim przypadku główną przyczyną jest sam SDL. Dograłem najnowsze stery do ATI, a te twierdzą, że nie mam OpenGL, no to jeszcze raz zainstalowałem GL'a. Po tym zabiegu odmówił posłuszeństwa config sterów ATI. Więc je jeszcze raz zainstalowałem. Mógł bym pisać dalej co się stało, ale wystarczy poatrzeć powyżej i się zapewne domyślicie co było dalej. To też dałem sobie spokój ze sterami. Zabrałem się za uaktualnienie xorg'a i tutaj znowu zabawa. Uaktualnienie twierdzi, że niespełnione są "zależności" (brak starszej wersji xorg). Więc zabrałem się do pracy i doinstalowuję, a tu masz ci babo placek, pakiet już zainstalowany w systemie. I tak w kółko, ale to chyba już temat na inne forum. Tak se myślę, że to "4" coś... hmmmm... nie teges. Nie wiecie czy z "3" są jakieś problemy przy instalacji na sata?
  2. Ut-2004 - Demo

    Zauważyłem to. W demie Dooma III "4" też "płacze" że czegoś tam nie ma - nie pamiętam teraz czego. A fajne jest to, że wersja 64-bitowa jak i "zwykła" zachowują się identycznie. Ale niestety jestem "skazany" na "4" bo tylko ta jak na razie dała się na moim sprzęci bez zgrzytów zainstalować.
  3. Ut-2004 - Demo

    Witam Wszystkich! Zainstalowałem UT-2004 - demo przeznaczonego dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT - instalka przeszła bez zgrzytów, ale pojawił się problem z uruchomieniem tej gry. Więc tak, gdy próbuję demko uruchomić z ikony czy też ze "skrótu" - nic się nie dzieje - po prostu - jak to się mówi... echo, ale jezeli to "cudeńko" uruchamiam z terminala to już coś się dzieje, a mianowicie dostaję wypis nastepującej treści: Reusing existing ksycoca ./ut2004-bin: error while loading shared libraries: .libSDL-1.2.so.0: cannot restore segment prot after reloc: Permission denied ...dziwne, ponieważ bibloteka w sytemie jest, a ten błąd pojawia się niezależnie do tego "skąd" go instaluję lub uruchamiam (z konta użytkownika czy też (_root'a_ → roota) ORT). Może ktoś wie dlaczego tak się dzieje? PS Mam zainstalowaną Fedora Core 4.
×