Jump to content

Darnok

Użytkownicy
  • Content Count

    27
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Darnok

  • Rank
    Użytkownik

Contact Methods

  • Strona www
    http://
  • ICQ
    0
  1. Dzieki. A jak podpiac cdrom
  2. Ja mam takie pytanko jak wyedytowac fstab zeby w katalogu /media mial moja nagrywarke wyswietlana jako cdrecorder oraz partycje windowsowe. Obecnie moj fstab wyglada nastepujaco: LABEL=f / ext3 defaults 1 1 tmpfs /dev/shm tmpfs defaults 0 0 devpts /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0 sysfs /sys sysfs defaults 0 0 proc /proc proc defaults 0 0 /dev/sda9 swap swap defaults 0 0 mam fedore 7
  3. Darnok

    Chello (w Upc)

    Zainstalowanie 7emki wszystko rozwiazalo.
  4. Dziendobry. Mam zainstalowana fedore 4 i mam nastepujacy problem. Mam zainstalowana karte sieciowa (z integrowana) i na niej DHCP ale podczas proby aktywcji tego polaczenia wyskakuje mi nastepujacy komunikat: Nie mozna znalezc urzadzenia dmfe eth0 inicjalizacje opozniono. W zwiazku z tym internet mi nie dziala co mam robic ?
  5. Darnok

    Chello (w Upc)

    Nie moglem w kleic ale mniej wiecej wyglada to tak 00:00.0 bridge: Ali Corporation: Uknown device 1683 00:01.0 PCI bridge: Ali Corporation PCI to AGP Controller 00:02.0 PCI bridge: Ali Corporation M5249 HIT to PCI bridge . . . . . 00:0e.1 Ethernet controller: Ali Corporation M261 Ethernet controller (rev 30) reszta co tam byla to do USB i karty dzwiekowej i pare innych
  6. Darnok

    Chello (w Upc)

    Jak mam uzyc tego DHCP ? ---- łączenie tematów ---- Juz doszedlem do tego DHCP tylko jest problem jak chce aktywowac polaczenie wyskakuje mi ze nie znaleziono urzadzenia dmfe eth1 nie wiem o co chodzi POMOCY. ---- łączenie tematów ---- Dodam iz podczas instalacji nie wykrywa mi karty do ktorej mam placzony internet karta jest zintegrowana z plyta glowna ---------- (Nie pisz postów pod własnymi postami, korzystaj z przycisku "EDYTUJ" - WalDo)
  7. Darnok

    Chello (w Upc)

    Z gory mowie ze jestem w tym temacie zielony. Posiadam modem Scientic Atlanta Model EPC2203 podpiety w jedna z moich dwoch kart sieciowych. Providerem jest UPC znana ich usluga jako Chello (Szczecin). Mam zainstalowana 4 wersje Fedory wczesniej mialem Suse i wszystko sie konfigurowalo samo a jak jest z Fedora.
  8. Witam wszystkich mam taki problem, modem mam juz zainstalowany(SpeedTouch330), wszystko zrobione tak jak trza (chyba jednak nie bo by smigalo) i podczas ladowania systemu wyskakuje cos takiego: sbin/adsl-start: line 215 1782 Terminated connect "$@" > /dev/null2>&1. Jest jeszcze jedna ciekawa rzecz w skrypcie ifcfg-ppp0 jest nastepujacy wiersz: PIDFILE=/var/run/pppoa-adsl.pid ale w tym katalogu nie ma (_wogole_ → w ogóle) ORT takiego pliku. O co moze tu chodzic ?
  9. Witam wszyskich mam pytanko : na forum sa umieszczone opisy jak skonfigurowac polaczenie z NETIA24 i NEOSTRADA , moim dostawca jest MULTIMEDIA(byly TELETON) i zwiazku z tym , jak zastosuje ktorych z tych opisow to bedzie mi dzialac ? dodam ze mam modem SpeedTocyh 330 (juz zainstalowany).
  10. rpm -i --force -> tak instaluje a jajka nie ruszalem tylko zainstalowalem Feodre 4 i takie mam jakie mam.
  11. Jest na tym forum opis jak zainstalowac modem SpeedTouch330 doszedlem do momentu podzielenia pliku ZZZL_3.012 i niestety po wpisaniu komendy wyskakuje mi cannot execute binary file , prawa dostepu sa ustawione na full. Czego moze to byc wina ?
  12. Podczas instalacji sterow wyskoczyl mi nastepujuacy komunikat : [fglrx:firegl_stub_register] *ERROR* Unable to the open some already present DRM kernel module! FATAL: Error inserting fglrx (/lib/modules/2.6.11-1.1369_FC$/kernel/drivers/char/drm/fglrx.ko): Operation not permitted Co z tym dalej robic? POMOCY!
  13. No ja mam akurat Ati ale nie oto chodzi, sciagnalem najnowsze stery tylko jak to zainstalowac, normalnie to mam rozpakowac na głowny czy jakos moze to sie instaluje ?
  14. No wiec wszystko jest ustawione tak jak mowisz, ale jak mam ustawiona rozdzialke na 800x600 i z mieniam na 1024x768 ewidentnie widac ze rozdzielczosc sie zmienia a monitor mi pokazuje ze jest ustawiona rozdzielka na 1280x1024 nie zaleznie od tego jaka rozdzielke ustawie i odsiwezanie tez mi pokazuje przez caly czas 60Hz. Pewnie jest 75Hz tylko dlaczego monitor pokazuje co innego. (Pod winda wszystko gra) dodam jeszcze ze monitor nie jest podlaczony analogowo.
×