Jump to content

blman

Użytkownicy
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About blman

  • Rank
    Początkujący

Contact Methods

  • AIM
    7997890
  • Strona www
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Skąd
    Wrocław
  1. Siemka! Gzz..gzz... i juz dziala... Nie wiem dlaczego teraz zadzialalo (byc moze dlatego, ze zrobilem swieza reinstalke) Niewazne to juz jest w tym momencie. Dzieki master za pomoc Juz bylem bliski przerzucenia sie ponownie na Mandraka 10, ale zostane przy Fc2, tak jak chcialem Big Thanks!
  2. Hej. Chce zainstalowac "gphoto2-2.1.4", ktory wymaga biblioteki "libgphoto2". Zainstalowalem potrezbna biblioteke poprawnie i podczas wykonywania ./configure dla "gphoto2-2.1.4" wystapil taki blad: checking for libgphoto2 >= 2.1.2... Package libgphoto2 was not found in the pkg-config search path. Perhaps you should add the directory containing `libgphoto2.pc' to the PKG_CONFIG_PATH environment variable No package 'libgphoto2' found configure: error: Library requirements (libgphoto2 >= 2.1.2) not met; consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if your libraries are in a nonstandard prefix so pkg-config can find them. Jak wspomnialem wyzej ta biblioteka jest zainstalowana, ale pewnie nie w tym miejscu gdzie powinna. Czy ktos wie GDZIE i JAKA komenda ja zainstalowac poprawnie?
  3. Hej. Zrobilem tak jak opisales. Wszystko poszlo pieknie i gladko. Ale dalej nic:( Czy wiesz moze dlaczego na Fc2 jest z tym problem, a w Mandrake`u 10 taka sytuacja nie ma miejsca (na pulpicie wyskakuje ikona "dysk twardy", z ktorej moge zgrywac zdjecia) Na wszelki wypadek sprawdzilem czy moge zrzucic zdjecia na Winzgrozie - udalo sie, wiec aparat i kabel usb sa ok. Czy mozna jeszcze zrobic cos innego z montowaniem? Z gory dziekuje za odpowiedz:)
  4. Witam, jestem posiadaczem Fedory Core 2 i aparatu cyfrowego, ktory nie jest rozpoznawany przez programy zainstalowane razem z Linuxem. Wczesniej uzywalem Mandrake`a 10 (trzeba zauwazyc, ze w dalszym ciagu jestem newbie) i bylo wszystko ok, tzn. gdy podlaczylem aparat pod usb i wlaczylem go, pojawial sie wymienny dysk, z ktorego moglem sciagac pliki. Niestety wykonujac taka sama "operacje" - podlaczenia kabla i wlaczenia aparatu - w Fedorze Core 2 nic sie nie dzieje i nie mam jak sciagnac zdjec. Czy ktos moze wie dlaczego?
×