Jump to content

hUBI

Użytkownicy
  • Content Count

    85
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About hUBI

  • Rank
    Użytkownik

Previous Fields

  • Ulubiona dystrybucja
    Fedora
  • Środowisko graficzne
    KDE
  • GG
    2744469
  • JID
    hubert.zarychta_at_kolporter.com.pl

Contact Methods

  • Strona www
    http://hubus.pl
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Skąd
    Kielce
  • Zainteresowania
    Filmy<br />Muzyka
  1. hUBI

    Uknown

    Logowałem się tym czymś u góry po prawej Jak wszedłem na forum ? Proste, zmieniłem http://forum.fedora.pl/unknown na http://forum.fedora.pl/. Teraz na innym komputerze się loguję i jest OK.
  2. hUBI

    Uknown

    Po zalogowaniu dostaje cos takiego: Not Found The requested URL /unknown was not found on this server. Apache Server at forum.fedora.pl Port 80
  3. hUBI

    Serwer Na Prywatnym Adresie Ip?

    Dobry pomysł. Nie potrzebujesz nawet dwóch kart sieciowych, na jednej możesz mieć 192.168.1.105 i 10.10.12.1. Jedno na co musisz uważać przy ćwiczeniach to DHCP, jeżeli masz na routerze i odpalisz u siebie to będzie problem, no chyba że fizycznie rozłączysz te sieci, ale wtedy też musisz uważać żeby Twoje DHCP nie nasłuchiwało w sieci routere. Ufff opisywać to słowami jest trudno tak samo pewnie czytać
  4. Zaspokoję Twoją ciekawość i napiszę DIRECTX, ale może zostawmy ten temat bo w ogóle nie istotny...
  5. Ale pod pulseaudio nie działa mi AC3 trough S/PDIF więc z dwóch złych wolę mieć sprzętowe DOLBY D i DTS
  6. Niestety na Twojej karcie nie zadziała: http://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia_PureVi...o_.28HD.29_GPUs
  7. Dużo wody w rzece upłynęło (ostatnio nie tylko w rzece) a na polu Fedora + GMA500 szusza AdamW próbuje coś walczyć: http://www.happyassassin.net/2010/05/21/vi...d-poulsbo-news/ ale jakoś zapał mu zmalał a chłopaki z ubuntu już mają: https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupportComp...dsPoulsbo#lucid co prawda bez vaapi, 3D i nawet bez akceleracji 2D, ale już da się pracować i nie muszę już patrzyć na wstrętnego windowsa : UPDATE ubuntu już lada chwila będzie miało działający opengl: http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=9426418#post9426418
  8. Nie miałem żadnych problemów z instalacją sterowników. Do tego libvdpau jest w repo, mplayer domyślnie skompilowany jest także z obsługą VDPAU - cud miód. Ilu z Was wie że być może (w zależności od karty) może włączyć sprzetowe odtwarzanie filmów HD bez instalacji niczego więcej ?
  9. Dzięki, trochę się męczyłem w alsamixer, ale to nie zmienia faktu że mogę sobie dowolnie jeździć wszystkimi suwakami a dzwięk jest cały czas i bez zmian Mój przypadek jest mocno skomplikowany więc chyba tak musi być aczkolwiek pod F12 któryś suwak działał. Np. logi z mplayera (który się wykłada jak za często używam suwaka): AO: [alsa] 44100Hz 2ch s16le (2 bytes per sample) ID_AUDIO_CODEC=mp3 [AO_ALSA] Unable to find simple control 'PCM',0. [Mixer] No hardware mixing, inserting volume filter. Video: no video Starting playback... [AO_ALSA] Unable to find simple control 'PCM',0. [AO_ALSA] Unable to find simple control 'PCM',0. ID_AUDIO_TRACK=0 [AO_ALSA] Unable to find simple control 'PCM',0. [AO_ALSA] Unable to find simple control 'PCM',0. [AO_ALSA] Unable to find simple control 'PCM',0. [AO_ALSA] Unable to find simple control 'PCM',0. [AO_ALSA] Unable to find simple control 'PCM',0. ... i tak aż do zwiechy.
  10. Walcze właśnie z Dell Mini 10, ale coś ciężko idzie bo w F12 jest nowy xorg. Komuś udało się zainstalować GMA500 na Fedorze 12 ?
  11. hUBI

    Flash Player

    A jak klikniesz Narzędzia->Dodatki a później Wtyczki to widzisz "Shockwave Flash" ?
  12. hUBI

    Flash Player

    To sprawdzamy dalej w firefoxie wpisz about:plugins powinieneś zobaczyć coś takiego: Shockwave Flash Nazwa pliku: libflashplayer.so Shockwave Flash 10.0 r42
  13. hUBI

    Brak Dźwięku W Smplayer

    Możesz jeszcze wypróbować xine, może Ci się spodoba, ale rzeczywiście mplayer rządzi
  14. hUBI

    Flash Player

    Najpierw sprawdź czy masz zainstalowany, powinno być coś takiego: [root@hubus ~]# rpm -q flash-plugin flash-plugin-10.0.42.34-release.i386 jeżeli tak to sprawdź czy jest plugin: [root@hubus ~]# ls /usr/lib/mozilla/plugins/ libflashplayer.so jeżeli tak to musi działać
  15. hUBI

    Brak Dźwięku W Smplayer

    To są całe logi ? Dziwne że na tym się zatrzymuje. Będę strzelał, spróbuj ustawić alsa device na "default" albo zamiast alsy użyc OSS.
×