Jump to content

Recommended Posts

Witam. Chce sobie sciagnac stery do nvidi poprzez dodaj/usun. I gdy zbiera informacje wyskakuje ze albo nie ma polaczenia z serwerem(po angielsku pisze) albo korzysta z tego instalatora wlasnie jakas aplikacja, ale to drugie zdarzylo mi sie tylko raz. Wie ktos moze czego to moze byc przyczyna ? Z gory dzieki za info. Dodam ze to fedora 6.93 x86_64

 

UPDATE:

Niech mi ktos powie czy te livna.org co jest na faq fedora moge dodac do swoich repo ? Aha i jeszcze jedno. Gdy mam dodane juz to repo jak moge je usunac ? Ale tak calkowicie macht un :P

 

UPDATE

Doszedlem do tego ze po wywaleniu repo livna.org, instalator sie uruchamia i moge normalnie instalowac rozne rzeczy, ale nie jestem w stanie zainstalowac kmod nvidia bez repo od livna albo freshrpms na ktorym nawet nie ma kmod nvidia ;/ Znalazlem na ftp livna pliki xorg-x11 i kmod nvidia testowe pod 7 ale to sa src.rpms i nie wiem jak z nich zainstalowac ;/ Niech mi ktos poda jakies repo pod fedore 7 6.93, a jesli nie ma to wracam do fedore 6 x64

Share this post


Link to post
Share on other sites
[...] bez repo od livna albo freshrpms[...]
Poczytaj sobie o pewnych konfliktach pomiedzy repozytoriami. O ile pamiętam, to Livna kłóci sie nieco z freshrpms. Poszukaj wątków na ten temat na forum.

A że bez Livny nie możesz ściągnąc sterów do nvidia to akurat nic dziwnego. Przecież to właśnie Livna "produkuje" paczki pod Fedorę ;)

No i poczekaj lepiej na F7 finalną. Bo testową to lepiej po przetestowaniu usunąć - tam różne śmiecie mogą się trafić, a spora część programów (sądząc po ich znacznie większej niż normalnie objętości) jest kompilowana chyba z opcjami debugowania, które raczej nie wpływają pozytywnie na ogólną wydajność.

 

[EDIT]

[...]albo korzysta z tego instalatora wlasnie jakas aplikacja, ale to drugie zdarzylo mi sie tylko raz.
Serwis yum-updates - odpalany standardowo po każdym uruchomieniu systemu. Jeśli robisz aktualizacje ręcznie albo po prostu wolisz kontrolować co wchodzi do systemu, to możesz sobie wyłączyć.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bez obrazy, ale jesli utknales na tym to raczej powinienes sobie odpuscic F7test*, unikniesz wielu problemow... poza tym tak jak napisal WalDo - za <optymizm> niespelna miesiac </optymizm> czeka Cie reinstalacja do finalnej siodemki bo testy rzeczywiscie maja powlaczane debugi i inne cuda wianki spowalniajace system w stopniu nie do przyjecia ;)

 

A wracajac do tematu - zainstaluj livne uzywajac rpm-a do FC6, w /etc/yum.repos.d/livna-*.repo wylacz (Enable=0) wszystko oprocz czesci dotyczacej livna-devel

 

BTW - na develu leza stery do nvidii w wersji rpm ale nie do ostatniego kernela, chociaz moze jeszcze dzis sie to zmieni...

Pozdro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×