knurix 0 Report post Posted March 30, 2011 Mam do zrobienia zadnie w scilabie i nie wiem jak zrobić. Proszę o pomoc:) Napisać program symulujący 8 rzutów monetą, podający co wypadło i symulujący ilość wyrzuconych orłów z góry dzięki. To ,ma byc funkcja czy cos... Quote Share this post Link to post Share on other sites
knurix 0 Report post Posted March 30, 2011 Witam, mam takie zadanie do zrobienia i nie mam pojęcia jak się za nie zabrać: Zdefiniuj funkcję obliczenie (A,, której argumentami są dwie macierze kwadratowe. Wynikiem funkcji ma być wartość większego z wyznaczników obu macierzy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
morsik 22 Report post Posted March 30, 2011 http://rtfm.killfile.pl/#praca_domowa Quote Share this post Link to post Share on other sites
Subaru 3 Report post Posted April 19, 2011 Może najpierw napisz sobie to podwórkowo, tzn. pętla rzucająca monetą 8 razy i dodająca do odpowiedniego "kontenera" reszki lub orły (kontener-zmienna) Jedna rada dodatkowa Jeśli nie masz porządnego algorytmu losującego to spróbuj dać mu losowanie nie od 1 do 2 tylko np. 1-20 i na podstawie wyniku niech dodaje do kontenera, losowanie między 1 i 2 osiem razy pod rząd może się dziwnie skończyć Quote Share this post Link to post Share on other sites