Jump to content
SeeM

mozilla i certyfikat dla rozszerzeń

Recommended Posts

https://discourse.mozilla.org/t/almost-every-add-on-is-being-shown-as-corrupt-when-installing-them/38968

Wygląda na kłopot z certyfikatem. Niektórzy po prostu zmieniają datę na wcześniejszą i rozszerzenia wracają do życia. Zainstalowanie nowego certyfikatu nie powinno być bardzo trudne, więc może może dzisiaj będzie to naprawione. Póki co nawet spolszczenie do Firefoksa mam nieaktywne. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dalej nie działa. Załamka.
Tego fixa ze Studies to nie sprawdzam, nie chce się zgadzać na przekazywanie danych prywatnych.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A to ciekawe. U mnie od wczorajszego wieczora jest już dobrze. Możliwe, że różne rozszerzenia są podpisane różnymi kluczami. W zasadzie to już zgłupiałem. :) Nie wiem do końca, co mogło się stać.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, no to dziwne. U mnie nadal wszystkie dodatki są "nieobsługiwane". Nawet mój własny mały dodatek do przełączania jednej opcji.
Zrobię sobie nowy profil i sprawdzę czy tam tez będzie problem.

EDIT:
W nowym profilu działa instalacja, czyli to problem występujący dla konkretnego profilu.
Stary profil oznaczył sobie dodatki jako złe i nie odpuści. Nie pozwala też reinstalować, bo pojawia się błąd i że niby mam problem z połączeniem. :)
A nawet jakby się dało to przy usuwaniu straciłbym ustawienia więc tak średnio z reinstalacją.

EDIT 2:
Wydali nową wersję 66.0.4 z łatą. Dodatki wróciły na swoje miejsce.

Edited by Mentat

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 5.05.2019 o 11:05, SeeM napisał:

A to ciekawe. U mnie od wczorajszego wieczora jest już dobrze. Możliwe, że różne rozszerzenia są podpisane różnymi kluczami. W zasadzie to już zgłupiałem. :) Nie wiem do końca, co mogło się stać.

Ja też mam Firefoxa po angielsku. Co zrobiłeś, że Ci się "spolszczył"?:) Próbowałem z konsoli zainstalować pakiet językowy ale wpisywanie langpack-pl kończy się błędem typu: brak wyników dla parametru...

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 godzin temu, zibi743 napisał:

Ja też mam Firefoxa po angielsku. Co zrobiłeś, że Ci się "spolszczył"?:) Próbowałem z konsoli zainstalować pakiet językowy ale wpisywanie langpack-pl kończy się błędem typu: brak wyników dla parametru...

No właśnie nic nie zrobiłem. Nie jestem pewien, czy Firefox z repozytorium edory ma w ogóle spolszczenie, ja je sobie ściągnąłem z  https://addons.mozilla.org/pl/firefox/language-tools/  .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Firefox z Fedory ma spolszeczenie

rpm -ql firefox|grep -i langpack-pl
/usr/lib64/firefox/langpacks/langpack-pl@firefox.mozilla.org.xpi

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

A widzisz. Moja konfiguracja Firefoksa jest starsza niż pierwszy medal Adama Małysza. :) Już pozapominałem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×