NoRobot 2 Report post Posted December 29, 2020 Mam ustawione w Ustawieniach Systemowych Chromium, jako domyślną przeglądarkę. Pomimo to, za każdym razem, kiedy ją uruchamiam, wskakuje mi alert, żebym ją ustawił jako domyślną przeglądarkę. Wiem jak to się robi w Archu: trzeba edytować plik /etc/xdg/kde-mimeapps.list. Tutaj czegoś takiego nie znalazłem. Proszę o podpowiedź. Ustawiłem w ustawieniach Chromium domyślną przeglądarkę i sprawa rozwiązana. Quote Share this post Link to post Share on other sites
@Jonshu 3 Report post Posted January 4 problem już został rozwiązany przez autora, od siebie pozwolę sobie dodać ciekawostkę, nie musimy "wspierać" Google-a w tym czego chce się dowiadywać od użytkowników, istnieją warte uwagi forki od Chromium pozbawione niepotrzebnych "funkcji": - Ungoogled (w RPM Fusion pod nazwą chromium-browser-privacy) - SRWare Iron (https://www.srware.net/iron/) Quote Share this post Link to post Share on other sites
NoRobot 2 Report post Posted January 8 Dzięki za informację. Ja używam Chromium, a nie Google-chrome. Czyżby Chromium też było wytworem Google? Quote Share this post Link to post Share on other sites
@Jonshu 3 Report post Posted January 8 14 minut temu, NoRobot napisał: Dzięki za informację. Ja używam Chromium, a nie Google-chrome. Czyżby Chromium też było wytworem Google? Niestety wygląda na to że tak Quote Share this post Link to post Share on other sites