shai Napisano Lipiec 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2008 Witam, mam problem związany z ustawieniem czasu w moim komputerze. Mianowicie w chwili obecnej jest tak, że w Windows Vista jest godzina 11, a w Fedorze jest 13. Chcąc zmienić nieprawidłowy czas w Fedorze zmienia się czas w Windowsie O.o Czyli jeżeli w Fedorze ręcznie zmienię sobie godzinę o 2 do tyłu czyli na taką jaka powinna być, to jak w Windowsie będę miał również 2 do tyłu czyli odnosząc się do poprzedniego przykładu - godz. 9. systemy to: Windows Vista Bussiness Fedora 9 Czy ktoś spotkał się z takim problemem? PS: Przejrzałem kilka/kilkanaście wyników Google, ale nie dotyczyły one mojego problemu. Kiedyś ktoś na tym forum miał identyczny problem, ale pomocy nie uzyskał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Linkas Napisano Lipiec 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2008 Też mam ten problem. Moje systemy to fedora9 i winXP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurzawa Napisano Lipiec 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2008 su -c 'system-config-date' Zakładka "Strefa Czasowa" i odznaczyć "Zegar systemowy używa UTC". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shai Napisano Lipiec 7, 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2008 Dziękuję pięknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Lipiec 7, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2008 na przyszłość proszę szukać na forum, ponieważ temat poruszany był już kilkadziesiąt razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi