matombo Napisano Kwiecień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2006 Witam wszystkich. Uzywam fedorki 5 na laptopie bez dostepu do internetu. Oczywiscie chcialbym doistalowac to i owo zwiazane z multimediami. Ale niestety jak juz to bylo pisane gdzies na forum sprawa jest problematyczna. Poprostu trzeba wszystkie pakiety przyniesc na jakims nosniku dbajac o zaleznosci. Zaznacze jeszcze ze mam dostep do netu z innego komputera. Nawet wiecej - wlasnie z fedory 5. Czy jest jakis mechanisz w yum'ie, ktory pozwoliby mi na sciagniecie danego programu/pakietu z wszystkimi pakietami niezaleznosciami (i to bez znaczenia czy sa one juz w systemie czy nie) na dysk lokalny i skopiowanie na nosnik i zainstalowanie w domu. Po prostu chcialby napisac yum ...cos-tam-cos-tam nazwa_programu i wszystko by bylo juz na dysku. Wiem ze pakiety instalowane yum'em znajduja sie na dysku w katalogu podrecznym (CACHE) (_yum'a_ → yuma) ORT. Ale nie ma tam pakietow ktore juz spelniaja zaleznosci. Oczywiscie moge zastosowac jakis kombajn do sciagania calych stron (wget albo inne) i zedrzec calosc fedora extras lub/i livna - o ile w ogóle taki numer przejdzie - ale to jest przeciez bez sensu. Pozdroawiam Matombo. PS. Na wypadek dobrej rady typu: "No to wez laptop i sie wepnij do netu" odpowiadam ze poprostu nie mam takiej mozliwosci. A wlasnie taki myk bylby najlepszy. Pozostaje mi jedynie tylko nosic pakiety i reczne spelniaie zaleznosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
...>>udzior<<... Napisano Kwiecień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2006 man yum Na przyszlosc bacz gdzie postujesz. tips: yum deplist [nazwa pakietu] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Kwiecień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2006 Zainstaluj na kompie z netem yum-utils. I poczytaj o yumdownloader: http://wiki.fedora.pl/Administracja/YumUti...lsYumdownloader Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Kwiecień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2006 http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...&hl=repozytoria narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matombo Napisano Kwiecień 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2006 Dzieki Serdeczne za informacje. Miedzyczasie rowniez sam dotarlem do informacji o yumdownloaderze. Cudo to realizuje dokladnie to o co mi chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi