AlienJR Napisano Kwiecień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2006 P.S. Za jakiś czas będzie można szokować jeszcze bardziej. XGL'em Dla Windziarz to dopiero będzie zawał Poza tym, jak lubisz takie bajery, to polecam wypróbować XDesktopWaves. Daje efekt tafli wody na pulpicie. Ekstra sprawa moim zdaniem. Juz mozna. Swoja droga to jak tylko pojde do szkoly to wszystkim to pokaze.. nawet pani woznej i szatniarce! Niech sie zachwycacja gnu/linuksem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2006 Juz mozna. Swoja droga to jak tylko pojde do szkoly to wszystkim to pokaze.. nawet pani woznej i szatniarce! Niech sie zachwycacja gnu/linuksem! Ależ Ty się alien wredny zrobiłeś... Nie łap mnie za słówka Fakt, że można. Zapomniałem o tym live'ie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdor_online Napisano Kwiecień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2006 Poza tym, jak lubisz takie bajery, to polecam wypróbować XDesktopWaves. Daje efekt tafli wody na pulpicie. Ekstra sprawa moim zdaniem. Świetne! Mogę sobie zrobić falę uderzeniową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dione Napisano Kwiecień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2006 XDesktopWaves <--- łoooo wspaniałe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Kwiecień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2006 proponowalbym przeczyscic temat.... no i </ot> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2006 Świetne! Mogę sobie zrobić falę uderzeniową Nom. Ja właśnie najbardziej lubię efekt przy zamykaniu okna jak woda się wlewa w dziurę po nim XDesktopWaves <--- łoooo wspaniałe Wiem Szczególnie fajnie wygląda jak się da jakość obrazu na maksa, ale wtedy strasznie żre pamięć i procesor. Ale, coś za coś. proponowalbym przeczyscic temat.... Eeeee tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Kwiecień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2006 Wiem Szczególnie fajnie wygląda jak się da jakość obrazu na maksa, ale wtedy strasznie żre pamięć i procesor. Ale, coś za coś. 768 ramu i fluxbox wystarcza? tylko procek i gfx nie teges bo gf4 ti 4200 i pIV 1500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 29, 2006 Ja mam Athlona 2000+, 256 MB RAM i FX5700 128. Tam jest bodaj 9 stopni dokładności (o ile dobrze pamiętam, bo teraz nie mam zainstalowanego) i na 6-7 działało jeszcze w miarę sprawnie. Ale dalej już zaczynał haczyć nawet kursor myszki Ale na 1-3 stopniu powinno raczej działać na wszystkim. Szczególnie z fluksem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Kwiecień 30, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2006 Juz mozna. Swoja droga to jak tylko pojde do szkoly to wszystkim to pokaze.. nawet pani woznej i szatniarce! Niech sie zachwycacja gnu/linuksem! Ależ Ty się alien wredny zrobiłeś... Nie łap mnie za słówka Fakt, że można. Zapomniałem o tym live'ie. Cale zycie bylem ;-P Tak tylko dopisalem, zebys nowych nie zmylil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Maj 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2006 Hehe sprawdzam dzisiaj forum po powrocie z dlugoweekendowych szalenstw, a tu ladny offtopic sie zrobil Ale to dobrze czasem trzeba pogadac o "d*pie maryny" BTW. Tak piszecie o XGL. Osobiscie wydaje mi sie ze dla wielu osob to wlasnie moze byc ten punkt zwrotny. Sam nie bawie sie w zadne wodotryski, ale na ten bajer sie strasznie napalilem, narazie jednak musze tylko od innych sluchac jakie to fajne.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdor_online Napisano Maj 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2006 BTW. Tak piszecie o XGL. Osobiscie wydaje mi sie ze dla wielu osob to wlasnie moze byc ten punkt zwrotny. Sam nie bawie sie w zadne wodotryski, ale na ten bajer sie strasznie napalilem, narazie jednak musze tylko od innych sluchac jakie to fajne.... A kto ci broni wypróbować samemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Maj 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2006 gwiazdor a jak flux? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Maj 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2006 A kto ci broni wypróbować samemu? Nie odpalen na TNT2 Juz probowalem, a narazie moj budzet jest nieco obciazony... No chyba, ze ktos bardzo chcialbym mi jakas karte graficzna sprezentowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Maj 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2006 BTW. Tak piszecie o XGL. Osobiscie wydaje mi sie ze dla wielu osob to wlasnie moze byc ten punkt zwrotny. Sam nie bawie sie w zadne wodotryski, ale na ten bajer sie strasznie napalilem, narazie jednak musze tylko od innych sluchac jakie to fajne.... Miałem okazje zobaczyć. Fajna zabawka. :-) Osobiście bardziej ciekawi mnie przyszłość XGL i AIGLX. Gdzieś przeczytałem, że w przyszłości AIGLX ma być włączone do XGL. Ale chyba się na to nie zapowiada, bo po co robią dwa (composite) managery okien? Z jednej strony jest Compiz do XGL, a z drugiej przystosowywują Metacity do AIGLX. Oczywiście Fedora Project usprawiedliwia się, że XGL jest wolny dopiero od stycznia. No i teraz jest już wolne i jest ok. Compiz działa na AIGLX. Wszystko pięknie. Tylko po cholere robią dalej dwa managery okien? Mogli by sobie odpuścić Compiz skoro moga razem pracować nad Metacity? Dlaczego? A bo Metacity jest podstawowym managerem GNOME. Osobiście wydaję mi się, że to wcale nie jest taka piękna współpraca jak wszędzie piszą. Novell nie rezygnuje z Compizu, a w Metacity implenetują nowe funkcje nie dlatego, że porojekt GNOME tego chciał, tylko dlatego, że twórcą tego managera okien jest Havoc P. zatrudniony w firmie... Red Hat Inc. ;-) Ale może taka konkurecnja to nic złego. Skoro i to i to jest na GPL to nic nie zniknie, najwyżej się ktoś wkurzy i zrobi fork, który popchnie dalej projekt ponad ewentualne konflikty (tak jak to miało miejsce czy X'ach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Maj 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2006 Dlaczego? A bo Metacity jest podstawowym managerem GNOME. A słyszałeś o Luminocity ? To "platforma rozwojowa" dla Metacity, jednak można w nim zobaczyć parę ciekawych rzeczy... http://live.gnome.org/Luminocity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi