jbal Napisano Marzec 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2006 Witam. Po przekompilowaniu freetype z właczonym BCI, w aplikacjach GTK1 literka "ł" zamieniła się na "((" a "Ł" na dziwny znaczek w kształcie "()", spotkał się ktoś może z czymś takim? Zrzut przedstawiam tutaj Z góry dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Marzec 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2006 https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=4366 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jbal Napisano Marzec 31, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2006 https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=4366 wielkie dzieki, działa prawidłowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2006 wielkie dzieki, działa prawidłowo Nie całkiem Nie miałem już czasu tego poprawić, ale od tego psują się napisy w tytule okna (pokazują się same pliterki). Jestem teraz tak zawalony obowiązkami, że nie wiem kiedy się za to zabiorę :/ W sumie patcha przystowowanego do modularnych X-ów już mam - teraz tylko znaleźć poprawną konfigurację ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jbal Napisano Kwiecień 1, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2006 Nie całkiem Nie miałem już czasu tego poprawić, ale od tego psują się napisy w tytule okna (pokazują się same pliterki). Jestem teraz tak zawalony obowiązkami, że nie wiem kiedy się za to zabiorę :/ fakt, ale czy to nie przypadkiem przyczyną jest kodowanie w tagach id3, jeżeli zapiszemy w UTF8 xmms sobie z nimi nie radzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Kwiecień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2006 fakt, ale czy to nie przypadkiem przyczyną jest kodowanie w tagach id3, jeżeli zapiszemy w UTF8 xmms sobie z nimi nie radzi To jest jeszcze inny problem ;-) Zauwazyłem, że aplikacji napisane w GTK+ 1.x (easytag, xmms) nie potrafią wyświetlać tagów w UTF-8, gdy locale jest ustawione np. na pl_PL.UTF-8 czy en_US.UTF-8. Co dziwniejsze, potrawią poprawnie wyświetlić ścieżkę, która zawiera znaki wykorzystywane w kodowaniu UTF-8 (np. 4° czy Ænima). Po uruchomieniu programu z kodowaniem "C" czy "en_US" (LANG=C easytag) sytuacja się odwraca - tagi w UTF-8 wyświetlane są poprawnie, a ścieżka dostępu źle Kiedyś może nad tym siądę i to poprawię :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi