gankaku Napisano Lipiec 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2004 witam mam pytanie: wiem ze jest mozliwosc wejscia na hosta ktory znajduje sie za maskarada. serwerem jest maszynka z debianem, a zaraz za nia stoi moja maszynka z fedora. jak sie zalogowac na moj komputer?? czy najpierw musze sie zalogowac na bramke i dopiero potem na siebie czy mozna to zrobic bezposrednio?? CHODZI MI OCZYWISCIE O SSH. dziekuje za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tidnab Napisano Lipiec 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2004 Mozna to zrobic pod warunkiem ze na maszynie z debianem przekeirujesz jakis port na twoja maszyne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Lipiec 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2004 iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp --dport 22 -j DNAT --to-destination twoj_ip i teraz jak ktos bedzie chcial sie polaczyc z serwerem to bedzie laczyl sie z Toba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POSTER Napisano Sierpień 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2004 witam, wszystko zalezy czy masz dostep do debiana jako root albo dobrze znasz kogos kto ma jesli tak to popros o przekierowanie portow (patrz posst powyzej) jesli nie zaineresuj sie programem redirect: http://zlobek.tcz.wroclaw.pl/dzial.php3?dzial=14 pozdrawiam POSTER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi