WaLeC Napisano Kwiecień 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2006 No więc szerzej o moim problemie... Chciałbym postawić serwer na FC4, mam taki problem, musi być na apachu (normalka) z baza, czyli mysql no i z php 4 i w tym mam problem... niestety domyślnie instalujać apacha mysqla i php, mam php 5 jak można odinstalować powiązanego już z apachem php 5 i zainstalować starsze php 4, albo ewentualnie jak psotawić taki serwer od początku co po kolei i jak zrobić... stawiałem już serwer i oddzielnie to wszystko postawiłem, czyli kompilowałem apacha, mysqla i php, ale wtedy już np nie można tego aktualizować , np poleceniem yum... no i wydaje mi się, że tak od razu z system zaistalwoane to wszystko lepiej by działało niż nawet tak ze źródeł kompilowane... co wy o tym wszystkim sądzicie, czy dac sobie spokój i sam ręcznie wymejkować to wszystko jeśli chce te php 4, i nie oglądac się na yuma, skoro chce być administratorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gwiazdor_online Napisano Kwiecień 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2006 Jeśli mogę ci do radzić, to rób to ręcznie. Fedora celuje w zawsze najnowsze stabilne paczki czegokolwiek. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaLeC Napisano Kwiecień 6, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2006 czyli jednak kompilować ze źródeł a nie używać tego co jest dodane do FC poświęcić sie dla tego yuma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
...>>udzior<<... Napisano Kwiecień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2006 Jak chcesz stawiac serwer to zainteresuj sie CentOS (RHEL4) -bazuje na FC3 (php4). http://www.centos.org/ Wsparcie do 29 lutego 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi