KrzysieQ Napisano Kwiecień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2006 Mam zainstalowany kernel-module-ntfs-2.6.16-1.2080_FC5-2.1.26-0.rr.10.5.i586 Daje mi on mozliwość odczyt-zapis na partycji NTFS. Ogólnie fajnie i szybko. Montuje poleceniem: mount /dev/hda1 /mnt/C -t ntfs Czy tyle wystarczy parametrów? W sumie to miałem zapytać o odmontowywanie. Słyszałem ze jak sie nie odmontuje to potem moga być problemy i... jak to robić automatycznie przy wyłanczaniu komputera ? Bo to polecenie ktorym montuje moge dopisac do fstab, tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 13, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2006 Daje mi on mozliwość odczyt-zapis na partycji NTFS Zapis? Czy tyle wystarczy parametrów? Tak. Bo to polecenie ktorym montuje moge dopisac do fstab, tak ? Tak, ale nie w takiej formie jak wyżej. Słyszałem ze jak sie nie odmontuje to potem moga być problemy i... jak to robić automatycznie przy wyłanczaniu komputera ? Podczas wyłączania kompa wszystkie partycje zdefiniowane w /etc/fstab zostają automatycznie odmontowane. Montoware ręcznie IMO też. I raczej nie powinno być żadnych problemów [a jakby jakieś były to z chęcią się o tym dowiem]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysieQ Napisano Kwiecień 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2006 A w jakiej formie to dopisac do FSTAB ? A chodziło mi w sumie o modyfikacje plików a nie zapis A co do tego automatycznego odmontowania to fakt juz przetestowałem ale strasznie bruzdzi podczas wyłąnczania systemu - tj dużo błedów jest. Takze satysfakcjonował by mnie skrypt co by to odmontowywał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi