bun_cyk_cyk Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 Po zaktualizowaniu yumem FC5 zniknely mi metacity. Wygląda to TAK. Jakieś pomysły jak to naprawić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 Po zaktualizowaniu yumem FC5 zniknely mi metacity. Wygląda to TAK. Jakieś pomysły jak to naprawić ? Cześć Konrad. Wreszcie zarejstrowałeś się! Dodam, że robiłem u niego "yum grupinstall "GNOME Desktop Enviroment", i nie pomogło ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizkid Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 u mnie było to samo, ale szczerze sie tym nie przejąłem bo zainstalowałem KDE i i chyba zostane przy tym. co do rozwiązania problemu: Zuk87 zasugerował u mnie usunięcie zawartości folderów .gnome i .gnome2. można jeszcze wywalić wszystko z .themes i .metacity zaznaczam, że tego nie próbowałem tylko sugeruję EDIT: usunąłem to co wypisałem u góry ;] problem zniknął (tzn jest metacity), ale jak łatwo sie domyślić zniknęło również pare innych rzeczy (tapeta musiała gdzieś tam być bo mam biały ekran). nie wiem czy ktoś ma ochotę na eksperymenty (ja nie) ale wystarczy sprawdzić co usunąć (może tylko zawartośc metacity?), żeby nie zostać z niczym. chyba, że do czegoś dojdę, to dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 Po zaktualizowaniu yumem FC5 zniknely mi metacity. Wygląda to TAK. Jakieś pomysły jak to naprawić ? Na świeżym użytkowniku również? Wydaje mi się że przez moment też tak miałem, tylko nie pamiętam dobrze jak to rozwiązałem (bo miałem jednoczesnie również inne problemy) ale na pewno można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizkid Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 po tym usunięciu, zainstalowałem na nowo gnome'a i wszystko gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 Taki problem z metacity może powodować SELinux i jakieś sterowniki dla karty graficznej, np. dla fglrx wystarczy zmienić kontekst plikom poleceniem: chcon -t texrel_shlib_t /usr/lib/ati-fglrx/libGL.so.1 /usr/lib/ati-fglrx/libGL.so.1.2 /usr/lib/ati-fglrx/libaticonfig.a /usr/lib/ati-fglrx/libfglrx_dm.a /usr/lib/ati-fglrx/libfglrx_dm.so.1 /usr/lib/ati-fglrx/libfglrx_dm.so.1.0 /usr/lib/ati-fglrx/libfglrx_gamma.a /usr/lib/ati-fglrx/libfglrx_gamma.so.1 /usr/lib/ati-fglrx/libfglrx_gamma.so.1.0 /usr/lib/ati-fglrx/libfglrx_pp.a /usr/lib/ati-fglrx/libfglrx_pp.so.1 /usr/lib/ati-fglrx/libfglrx_pp.so.1.0 /usr/lib/xorg/modules/dri/atiogl_a_dri.so /usr/lib/xorg/modules/dri/fglrx_dri.so /usr/lib/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so /usr/lib/xorg/modules/linux/libfglrxdrm.so Głównie chodzi o ten plik: /usr/lib/ati-fglrx/libGL.so.1 i jego zależności. Wystarczy popatrzeć co wywala konsola i dmesg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi