kape Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 Witam! Zainstalowałem FC5 z obrazów iso z domyślnie wybranymi pakietami. Po uruchomieniu i wstępnym skonfigurowaniu próbowałem za pomocą programu "dodaj/usuń pakiety" (czy jakoś tak) przeglądnąć i doinstalować sobie coś więcej - w końcu w instalce jest tam w czym wybierać - i dostałem komunikat: unable to retiviere software information Przeczytałem tu na forum, że trzeba mieć dostęp do internetu, żeby toto chciało działać. Jako że zielony jestem, zapytuję - czy można jakoś tak ten programik skonfigurować, żeby wyświetlił mi listę dostępnych pakietów na nośnikach instalacyjnych, tak jak podczas instalacji - zdaje się, że we wcześniejszych wersjach systemu tak to działało? Komputera, na którym instalowałem Fedorę nie mam możliwości podłączyć do internetu, a poza tym tak na chłopski rozum, to dlaczego muszę mieć, jeśli chcę się posłużyć nośnikiem instalacyjnym? Może za głupi jestem, ale jakoś to do mnie nie trafia. Proszę w miarę możliwości o odpowiedź łopatologiczną, taką jak dla użytkownika Windows, którym na co dzień jestem. Szukałem w sieci ale niestety nie znalazłem odpowiedzi Z góry dzięki za wszelką pomoc! K.P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Kwiecień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 Miałem to samo, ale zaraz po tym połączyło mi się z www i zassało co potrzeba. Jednak gdy powtórzyłem operację z włożonym dvd do czytnika, to zassało pakiecik prosto z dvd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi