edas Napisano Kwiecień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2006 dzięki takiemu wpisowi w vhoście <LocationMatch "^/*"> Options -Indexes ErrorDocument 403 /error/noindex.html </LocationMatch> jest tak że jeśli nie ma pliku index.html albo php to jest wyświetlana testowa strona apacha. W sumie to dobrze bo bezpiecznie i ładnie(bo gdyby nie było w opcjach katalogu nie było opcji indexes to by się błąd 403 wyświetlał a tak strona testowa )ale chciałbym aby w niektórych katalogach dało się wyświetlić listę plików w katalogu. Podejrzewam że trzeba zrobić jakieś wyrażenie w tej linijce(szczególnie po słowie locationmatch przed >) <LocationMatch "^/*"> tylko nie wiem jak ono ma wyglądać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joshua_jones Napisano Maj 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 16, 2006 witam mowie o pliku /etc/httpd/conf/httpd.conf jesli trzymasz pliki dla serwera apache (dokladniej DocumentRoot masz /var/www/html) to musisz miec dyrektywe: <Directory "/var/www/html"> Options Indexes </Directory> Chcialbym podkreslic ze zadzialalo mi to co chcesz osiagnac dopiero, gdy zmienilem parametr listen na inny niz 80, u mnie: Listen *:8080 wtedy po wyrzuceniu index.html oraz (jesli masz) index.html.var (gdzie pod koncówka "var" kryja sie aliasy krajow, np. pl, en, us, itp, chyba ze masz inaczaje okreslony parametr DirectoryIndex, u mnie on wyglada tak): DirectoryIndex index.html index.html.var z katalogu /var/www/html to teraz wpisujesz w przegladarke 127.0.0.1:8080 i pokaze Ci sie wylistowany katalog /var/www/html pozdr joshua Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edas Napisano Lipiec 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2006 ehhh odpowiedź zupełnie nie na temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi