kaminski Napisano Kwiecień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 Czy można jakoś ustawić automatyczne montowanie cdromu w Fedorze 4? Jeżeli tak, to jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 Jeśli używasz GNOME to napęd powinien być sam montowany, ale wiem że nie zawsze tak jest. W FC5 do gnoma dorzucony jest gnome-mount który kożysta z demona HAL i podmontowywuje automatycznie wszystko do czego ma sterowniki i ma jakomkolwiek pamięć :-) Być może da się dograć do FC4 gnome-mount. Co do KDE to nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaminski Napisano Kwiecień 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 Automatyczne odmontowywanie interesowało by mnie właśnie w KDE. Może ktoś wie co zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Kwiecień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 22, 2006 w KDE mam automontowanie cdromu (tylko trza recznie go odmontowac) a na codzien w fluxboksie to jade recznie idz do ~/.kde/Autostart i utworz skrot do programu /usr/bin/autorun -l --interval=1000 --cdplayer=/usr/bin/kscd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi