Skocz do zawartości

Uruchamianie Systemu A Iptables

edas

Rekomendowane odpowiedzi

więc po kompilacji nowego jądra gdy włączam fc 5 na tym nowym pokazuje mi się : ładowanie dodatkowych modułów iptables : ip_conntrack_netbios_ns [zawiódł]. tak sam gdy np. chce nowe ustawienia firewalla za pomocą webmina wprowadzić i się nie udaje. Jak już uruchomię i usunę wpis w pliku /etc/sysconfig/iptables-save o ładowaniu tego modułu to webinem działa ale i tak jak potem włączam kompa to wywala ten błąd. Więc tu moje pytanie : gdzie jest jakiś plik konfiguracyjny gdzie jest napisane że przy starcie system ładuje ten (_modół_ → moduł) ORT czy może ja jakoś "źle" zapisałem ten plik iptables-save?

czy może ja jakoś "źle" zapisałem ten plik iptables-save?

Poszukaj w innym dziale a znajdziesz jest jeszcze wyszukiwarka , nie znam się na iptables więc nie będę się wypisywał wpisz to ..lub to ...,, Ale z tego co ja czytałem to po wydaniu reguł do iptables należy jeszcze zapisać takie cuś ,

iptables-save? A to to chyba sam odpowiedziałeś , tylko troszeczkę odwrotnie robisz

Narka

Mi wczoraj po aktualizacji jądra po starcie wywala błąd jakiejś usługi oszczędzania energii. Wyłączyłem jej start w usługach.

Środowisko > Administracja > Ustawienia serwera > Usługi

Tam wyłączyłem to co mi się ładowało.

Nie wiem czy takie wyjście Ci odpowiada ale ja jako raczkujący w Linuksie poszedłem na łatwiznę. Tam też sobie uruchamiam Apacha jak chce się pobawić robieniem stronek smile.gif .