blazejwiecha Napisano Kwiecień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2006 uwaliło mi się konto roota w mysql , gdzie można lub jak usunąć całkowicie wraz z konfiguracją mysql'a ???? instalowany był za pomocą yum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
studys Napisano Kwiecień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2006 Podejrzewam że najlepiej też za pomocą (_yum'a_ → yuma) ORT yum remove nazwa_pakietu(tak jak przy instalacji) lub yum groupremove nazwa_pakietu(tak jak przy instalacji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazejwiecha Napisano Kwiecień 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2006 yum remove (pakiet) potem yum install (pakiet) niestety nie usuwa starej konfiguracji , pozostaje cała konfiguracja mysql w systenie , i dostać sie do niego za pomocą root niby mogę ,ale żadnej bazy nie moge utworzyć , access denied mam. tak więc problem wciąż tkwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Kwiecień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2006 sprawdz zawartosc /etc i wywal odpowiedni katalog _PO_ yum remove mysql Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazejwiecha Napisano Kwiecień 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2006 po yum remowe mysql nie widze zadnego katalogu mysql, zresztą przed też go nie było .... tak więc nadal nie mam pojęcia co usunąć teraz to mi jeszcze lepeij wywala: [root@serwer2 etc]# service mysqld start Timeout error occurred trying to start MySQL Daemon. Uruchamianie MySQL: [ZAWIÓDŁ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legus Napisano Kwiecień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2006 Witam, Wywal /var/lib/mysql. Mialem podobny problem i to pomoglo. Pozdrawiam legus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2006 LOL. Uwaliło, czyli pewnie że zapomniałeś hasła? A słyszałeś kiedyś o opcji --skip-grant-tables? np. link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazejwiecha Napisano Kwiecień 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2006 Witam, Wywal /var/lib/mysql. Mialem podobny problem i to pomoglo. Pozdrawiam legus to pomogło legus. Dzięki skip grant dables nie pomagało wcześniej już prubowałe.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi