Scorpion Napisano Maj 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2006 wiem ze to glupi problem ale zniknal mi kosz z pulpitu !!! jak to przywrocic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizkid Napisano Maj 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2006 w KDE klikasz ppmyszki /Nowe/Skrót do adresu url/ i w polu URL wpisujesz trash:/ w gnomie nie wiem niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Maj 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2006 Miałem to samo siedząc przez jakiś czas pod rootem pod Gentoo. Ty chyba nie jesteś na roocie? Jak masz Gnome to prawie tak samo: PPM na pulpicie -> Utwórz aktywator -> Typ Odnośnik, adres URL trash:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scorpion Napisano Maj 1, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2006 nie smiga to (( biore nowe skrot do adresu url wpisuje trash i blad wywala z duzej litery tez i z kropka z przodu to cos robi ale na pulpicie nic nie mam a jak oproznic kosz jak go nie ma na pulpicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Maj 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2006 Dodaj sobie kosz do panelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jtb Napisano Maj 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2006 Witam, Jeśli pracujesz w Gnome, to: Aplikacje->Narzędzia systemowe->Edytor konfiguracji apps->nautilus->desktop i zaznacz ikonę kosza Pozdrawiam Nie doczytałem Zawartość kosza możesz usunąć używając np. mc ~/ .Trash Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walwat Napisano Maj 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2006 Konkretnie cały katalog Kosz jest w /home/nazwa_użytkownika/.local/share/Trash. Jest dla każdego użytkownika osobny. Dla roota w /root/.local/share/Trash walwat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi