xentri Napisano Maj 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2006 Na samym początku witam wszystkich. Jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość. Właśnie zaczynam swoją przygodę z linuxem i mama małe pytanie. Jak utsawić ( co wpisać) aby yum wyświetla ł po kilka dostępnych pakietów, a nie wywalał wszystkie i w oknie terminala zostają mi tylko pakiety od litery "s". Przelatują mi tylko przed oczami pakiety zaczynające się na literę a itd. Używam polecenia yum list Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Maj 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2006 jezeli szukasz czegos konkretnego, czy to w nazwie czy w opisie, to proponuje uzyc opcji search (yum search {nazwa}) jezeli natomiast tak jak sie domyslam chcialbys poprzegladac dostepne pakiety i zainstalowac sobie co niektore to proponuje zainstalowac rozszerzenie graficzne o nazwie yumex, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Maj 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2006 Jeśli coś się nie mieści w konsoli to do polecenia można dopisać | less np. locate sans | less wtedy można przewijać wyświetlone wyniki. Klawiszem q wychodzimy z przewijania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xentri Napisano Maj 3, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 3, 2006 Wielkie dzięki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi