DeSeLiN Napisano Sierpień 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2004 niech ktoś pomoże i poda repozytora dla apt dla Fedora Core 2.90 !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronin Napisano Sierpień 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2004 Jak cos to update przez yum, u mnie dziala.A skad masz apt dla FC3???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeSeLiN Napisano Sierpień 25, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2004 głupio sie przyznać ale (_wziołem_ → wziąłem) ORT dla 2 i odziwo mplayer działał no ale wiecie siedze ciągle na dwujce a youm mi tak fupiato chodzi ze szkoda gadać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2004 youm mi tak fupiato chodzi ze szkoda gadać A ustawiłeś w /etc/yum.conf chociaż jakiś szybki mirror czy ściągasz z przeciążonego fedora.redhat.com? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeSeLiN Napisano Sierpień 27, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2004 ofkozzzzzzz że ustawiałem ale dla mnie to tak nie to samo co apt! (_niewiem_ → nie wiem) ORT czemu ale yum zanim coś zacznie to zwykle apt mi już kończyło!! :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Sierpień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2004 (_niewiem_ → nie wiem) ORT czemu ale yum zanim coś zacznie to zwykle apt mi już kończyło!! :shock: To dlatego, że yum ma inną niż apt metodę pobierania repozytoriów. Jeśli miałbyś szybkie łącze i serwery, które odpowiadałyby z małym opóźnieniem nie zauważyłbyś różnicy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2004 No i tak trochę OT, ale korzystanie z apt może czasami źle się skończyć Wystarczy popatrzeć na grupy mailingowe Fedory... Problem jest taki, że apt nie ma (a przynajmniej nie miał) żadnego zabezpieczenia przed instalacja binarek dla innej architektury. Potrafił zainstalować glibc dla i386 zamiast dla i686, co kończyło się często padem systemu (przytrafiało się to najczęsciej, gdy serwer synchronizował dane z głównym repozytorium i wszystkie nie było jeszcze ściągnięte). To była główna przyczyna, dla której zamiast apt wybrano yum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi