Skocz do zawartości

Load Avarage

crusiek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem z moim linuksem.... jest to red-hat 7.3. Od jakiegoś czasu zauważyłem że przy większym ruchu przy ok 100 procesach ... z czego powiedzmy 4 są aktywne w danej chwili, load avarage skacze niesamowicie w góre sad.gif Próbowałem już wielu rzeczy, hdparm, poszukiwania zbednych wpisów w cronie, dysk jest na udma ustawiony, komputer to celerek 1000 z 1024mb ramu i 40 GB dyskiem.

Baardzo proszę szanowne grono kolegów linuksiarzy o podpowiedź, sugestję gdzie mogę szukać przyczyny.... bo w sumie ten komp z (hardare'owego) punktu widzenia powinien sobie z tym radzić bardzo dobrze :/ Tymbardziej że 100 - 120 procesów to nie jest super dużo.... unsure.gif

--------

sprawdzałem tez swap w poszukiwaniu bad'ów 5 "biegnących procesów, nawet przy 87 procesach i load skacze do 4.5 - 6.0 sad.gif heeeeeeeeelp

Edytowane przez crusiek

jezeli jest to red-hat 7.3 to przyczyna moga byc stare paczki, ktore maja wycieki pamieci,

zobacz jakie programy masz uruchomione kiedy nagle skcze ci zuzycie, w ten sposob namierzysz program ktory ma przecieki pamieci,

ja mialem taki cos kiedy uzywalem firefoksa z pluginem java, w starszych wersjach,

ahaa i sprawdz czy masz na pewno swapa podmontowanego, bo roznie to bywa wink.gif