moonstone Napisano Maj 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 9, 2006 Mam fedore 5 i gdy zmienie ustawienia w menadzerze logowania zeby automatycznie mi logowal do kde uzytkownika bez hasla to nie dziala a w fedorze 4 dzialalo bezproblemu. Zmienialem tez ustawienia recznie w pliku kdmrc i tez nie pomaga (_acha_ → aha) ORT w fedora 4 musialem recznie robic aby dzialalo. Moj plik: [General] ConfigVersion=2.3 ConsoleTTYs=tty1,tty2,tty3,tty4,tty5,tty6 PidFile=/var/run/kdm.pid ReserveServers=:1,:2,:3 StaticServers=:0 [shutdown] BootManager=None HaltCmd=/sbin/halt RebootCmd=/sbin/reboot [X-*-Core] AllowNullPasswd=true AllowRootLogin=true AllowShutdown=Root AutoReLogin=false ClientLogFile=.xsession-errors-%s Reset=/usr/share/config/kdm/Xreset Session=/usr/share/config/kdm/Xsession SessionsDirs=/usr/share/xsessions Setup=/usr/share/config/kdm/Xsetup Startup=/usr/share/config/kdm/Xstartup [X-*-Greeter] AntiAliasing=false ColorScheme= EchoMode=OneStar FaceSource=AdminOnly FailFont=Sans Serif,10,-1,5,75,0,0,0,0,0 FocusPasswd=false GUIStyle= GreetFont=Serif,20,-1,5,50,0,0,0,0,0 GreetString=Witamy na komputerze %s w %n GreeterPos=50,50 HiddenUsers= Language=pl LogoArea=Logo LogoPixmap= MaxShowUID=65000 MinShowUID=100 PreselectUser=wookash SelectedUsers= ShowUsers=NotHidden SortUsers=true StdFont=Sans Serif,10,-1,5,50,0,0,0,0,0 Theme=/usr/share/apps/kdm/themes/Bluecurve UseBackground=true UseTheme=true UserCompletion=false UserList=false [X-:*-Core] AllowNullPasswd=true AllowRootLogin=true AllowShutdown=All NoPassEnable=true NoPassUsers=wookash ServerArgsLocal=-nolisten tcp [X-:*-Greeter] AllowClose=false DefaultUser=wookash FocusPasswd=false LoginMode=DefaultLocal PreselectUser=wookash [X-:0-Core] AutoLoginAgain=false AutoLoginDelay=0 AutoLoginEnable=true AutoLoginLocked=false AutoLoginUser=wookash [Xdmcp] Enable=false Willing=/usr/share/config/kdm/Xwilling Xaccess=/usr/share/config/kdm/Xaccess Pomozcie bo z kompa korzystaja tez starzy a im z oporami idzie wpisywanie loginu i hasla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender88 Napisano Maj 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2006 Ja to ustawiłem tak: 1.Kmenu/System/Ekran logowania (nie mam pojęcią gdzie to znaleźć pod Gnome) 2.W zakładce users z lewej strony (pod include) dałem add i wpisałem bender (mój login) 3.W zakładce Bezpieczeńsko haczyk na 'enabled automatic login' i wybór bender z listy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koval_blazej Napisano Maj 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2006 A jaki masz menager logowania? Bo jak ustawiałeś w centrum sterowania>>menager logowania to ustwaiłes kdm a mozesz używać gdm (w którym chyba w ogóle nie ma opcji logowania bez hasła) edit: ja nie wiem, jak to czytałęm, wszędzie pisze kdm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moonstone Napisano Maj 10, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 10, 2006 Qrcze a gdzie to sprawdzic jak to ustawic w f4 bylo ok przy f5 juz nie bangla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi