Skocz do zawartości

Wroclawskie Juwenalia

uosiu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 36
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Jestem z Wrocka i nie powiem,zebym z tego powodu plakal wink.gif

Chociaz w sumie to dziwna sprawa. Obecny wlodarz miasta Rafal D. byl wspolnym kandydatem PO i PIS i jest bardzo popularny (mimo megalomanii). Trudno mi w tej chwili powiedziec, z ktorej opcji sie tak naprawde wywadzi, niemniej wszystkie pozytywne dzialania sa bardziej kojarzone z PO. Moze dlatego,ze obecne wladze w porownaniu z centralnymi sa bardziej elastyczne i gotowe do pojscia na ustepstwa.

W kazdym razie mamy stabilne od wielu wielu lat wladze i jak widzimy to, co sie dziej w Warszawie to nas krew zalewa.

Pozdrawiam i zycze spedzania czasu przed Fedorą biggrin.gif

dodam jeszcze ze w tej chwili deweloperzy najczesciej interesuja sie nieruchomosciami we wrocu, zgarniamy mnostwo nowych inwestycji, billboadry z reklama miasta sa w irlandii i UK bo we wrocu brakuje pracownikow z powodu boomu gospodarczego smile.gif

dodam jeszcze ze w tej chwili deweloperzy najczesciej interesuja sie nieruchomosciami we wrocu, zgarniamy mnostwo nowych inwestycji, billboadry z reklama miasta sa w irlandii i UK bo we wrocu brakuje pracownikow z powodu boomu gospodarczego smile.gif

niom to fakt, proponowano mi nawet tam prace wink.gif ale jak mam gdzies sie przenosic to do innego kraju wink.gif

Primo: sama krzyczałam na rynku na juwenaliach "Roman Giertych - musi odejść" i wyłam sobie i gwizdałam. A potem z rozkoszą piłam zimnego Żywca przed radiowozem tongue.gif

Secundo: Wrocław od dawna jest "zagłębiem" poglądów demokratyczno-liberalnych. PO i podobne partie miały tu zawsze wysokie poparcie.

Tertio: Nie będę się rozwodzić nad tym, że moje miasto rządzi etc... cool.gif

Liberalizm jest do bani. Powoduje zamęt i wyswobodzenie obyczajów. Jeśli liberalni dojdą do władzy, to mój ojciec może stracić pracę, a ja nie ukończyć studiów. No ale to moja prywatna sprawa rzecz jasna.

Liberalizm doprowadził nasz kraj do rozbiorów. Polityka Piłsudskiego spowodowała, że mieliśmy silne państwo. Polacy są narodem, który nie lubi być ciemiężony, ale najlepiej się sprawuje, jeśli jest jest trzymany jako tako w ryzach.

Nie popieram tego, co zrobili Kaczyńscy. Ale od pierwszego dnia po wyborach chcieli współpracować z PO. Ale z PO się zachowywali, jakby wszystkie stołki miały trafić do nich, i jakże to oni mogli przegrać wybory. Jarek K. wielokrotnie chciał dialogu próbował... No ale przecież nikogo nie zmusi. PO chce rzadzić samo i basta. No to przez snobów z PO mamy rząd z Lepperem i Giertychem. Tylko się dobrze zastanówcie, kto jest temu winien oprócz braci K., którzy chcą miec jakiś rząd, zeby w końcu zacząć rzadzić tym państwem.

Z moich rodzinnych stron pochodzi jeden świeży poseł PO. Ja wam powiem, że jest jednym z największych sk... w okolicy. Sam twierdzi, że do polityki to trzeba mieć majątek (który on zarobił w niezbyt uczciwy sposób, o czym wie całe miasto). To jest właśnie taki liberalny człowiek.

Z drugiej w sumie strony przyznaję, ze np taki Węgrzyn, to człowiek, który jest w porządku, a wiem, bo mam z nim ćwiczenia z algorytmów, więc moze nie wszyscy są tacy.

Chłopcy i dziewczęta. Odejdźcie na chwilę od komputera. Zajrzyjcie do książki od historii. Przejdźcie się do biblioteki publicznej. Poczytajcie trochę i przemyślcie, a potem możemy porozmawiać.

[ciach]

A ja się z tobą nie zgadzam odnośnie tych prób koalicji. Kaczyńscy zawsze potrafili kogoś wykiwać. W Warszawie PiS miała mniejszość, ale sprytnie rozdawała stołki, teki i nagle to oni zaczęli podejmować decyzje(CUD ?). To są ludzie którym ufać nie można, aczkolwiek należy cenić to, że starają się stworzyć silne państwo. PO miało nosa, wyczuło grę polityczną PiS. A ta sprawa z marszałkiem. Po prostu śmieszne tłumaczenia ze strony PiS. Lepper może być marszałkiem, a Komorowski nie bo ten niezbyt lubi PiS. Co to znaczy, że PiS wysuwa kandydata innej partii? A czy Lepper nie szkalował setki razy PiSu i przede wszystkim Kaczyńskich ?

PS. nie mam ani podglądów liberalnych, ani populistycznych.

Wywalilem bo uosiu ma racje, to nie jest miejsce na dysputy polityczne...

(ale z gwiazdorem_online sie nie zgadzam...)

====================================================================================

ale jak powiedzial moj kolega (do czasu koalicji zwolennik pisu) -"z pogladami jest jak z d*pą, każdy ma swoją"

pozdrawiam i szanuje wszystkich ktozy maja odmienne zdanie niz moje cool.gif

Edytowane przez da_niel

Chyba raczej chodzi o to, że z dyskusji o polityce, w której uczestniczą zwolennicy i przeciwnicy jednej partii (ew, zwolennicy dwóch różnych partii) często wychodzi flame...

Ja raczej zakładałem, ze nikt sie ze mna nie zgodzi. Chce wam tylko powiedziec, ze nie wiecie za jakimi ludzmi obstajecie. Ja tez nie wiem do konca, ale wole rzady blizniakow, z ktorych sie ludzie smieja, a ktozy cos staraja sie zrobic, niz bogatych paniczow z mafijnymi powiazaniami, obrastajacych w tluszcz, czerpiac ze skarbu panstwa, ktorzy w d... maja srodowisko wiejskie i malomiasteczkowe, z ktorego ja sie wywodze i sie nie wstydze.

Smiejecie sie z Kaczynskiego, a lubicie Kwacha? To wam przypomne, ze obecny prezydent ma stopien naukowy profesora, podczas gdy poprzedni prezydent nie ukonczyl studiow. Kiedy pierwszy wspolwalczyl o wolnosc kraju razem z Wlesa i innymi, to drugi sie czail, zeby nie wypasc z obiegu.

Sory koncze juz. Troche sie poirytowalem i musialem to z siebie wyrzucic. Pozdrawiam wszystkich. Niech lacza nas idee otwartego oprogramowania.

Ja o kaczkach powiem tak: niech rządzą. Jak im się uda i będzie lepiej w naszym kraju to sam na nich zagłosuję w przyszłych wyborach i będzie super. A jak nie to ich się kopnie w du*ę i wybierze nowy. I to tyle. Mi osobiście przeszkadza trochę że Lech jest sterowany przez Jarka (mi się przynajmniej tak wydaje) ale jeśli to ma pomóc Polsce to niech i będzie sterowany.

a mnie zastanawia taka sprawa, Czemu od początków naszej demo****** ciągle ludzie głosują w kółko na tych samych tylko pod inną nazwą?? Jak to jest? Wszyscy narzekają na tych, potem na tamtych a i tak co jakiś czas i tak na nich głosują.

btw. Niebędę tutaj przedstawiał swoich poglądów(chyba że ktoś bardzo chce) bo uważam że powinno się zamknąć ten temat bo on i tak doniczego nieprowadzi.