ArkadiuszB Napisano Lipiec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2006 Witam Mam problem z włączeniem serwera DJBdns Podczas próby włączenia svscan otrzymuję service svscan start Starting svscan: /etc/init.d/svscan: line 39: /dev/console: Permission denied [ OK ] Patrzę w procesy i oczywiście nie jest uruchomiony Idąc dalej gdy chcę uruchomić tinydns i cachedns, wydaję polecenie /etc/dns/tinydns/run i wisi, nic się nie dzieje, pokazuje informację tylko, że "starting tinydns" i nic więcej się nie dzieje, wszystko zatrzymane itd, muszę ctrl+z wcisnąć aby cokolwiek dalej zrobić. Dziwne jest to, że potem w procesach widać, że tinydns i cachedns jest uruchomiony. Opierałem się na tym opisie. Miał ktoś z Was z tym podobny problem ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psycholq Napisano Marzec 23, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2008 Proponuje zapoznanie się ze stroną lifewithdjbdns.com Jasno jest opisane, ze uruchamianie djbdns odbywa sie za pomoca daemontools, a nie inetd. Sam djbdns nie wystarcza. cr.yp.to - strona oficjalna djbdns. Ja korzystam i sobie chwale. W razie problemow pisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lamer_do_ntej Napisano Sierpień 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2008 Witam wszystkich na forum. Chciałbym Skorzystać z Twojej pomocy psyholq . Mam problem z replikacją bazy DNS i RDNS z serwera Windows SBS 2003 (który niestety musi pracować) i na nim musi ( z tego co wiem) być główny DNS, na serwer z Linuksem, i DNSem na djbdns, na który ma być replikowany DNS. Niestety nie potrafię tego zrobić i nie mogę znaleźć nic na ten temat w internecie. Czy taka współpraca jest możliwa? Nie jestem zupełnym laikiem w tym temacie. Mam uruchomionego djbdns dla serwera pocztowego, za NATem i z podziałem stref, co pięknie mi działa. Z tym po prostu nie daję rady i nic nie mogę znaleźć na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi