SaLMoN Napisano Lipiec 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 31, 2006 Witam ! Mam taki dziwny problemik Od kilku już aktualizacji jądra (bodajże od wersji 2.6.17-1.2145) przy próbie użycia iwconfiga na karcie wlan mam m.in. taki komunikat: Warning: driver for device wlan0 has been compiled with version 20 of Wireless Extension, while this program supports up to version 19. Some things may be broken...W sumie jasny i zrozumiały biorąc pod uwagę wynik iwconfig -v: iwconfig Wireless-Tools version 28 Compatible with Wireless Extension v11 to v19. Kernel Currently compiled with Wireless Extension v20. tyle, że wg twórcy wireless-tools: The latest stable version of Wireless Tools is version 28, it is stable, most of the stupid bugs have been removed and it supports all Wireless Extensions (from version v11 to v20) Czyli reasumując - nowszego stabilnego wireless-tools nie ma - ani w yum-ie, ani u twórcy, to, które jest powinno obsługiwać WE v20, a jakimś cudem nie obsługuje, a WE v20 z kolei jest wkompilowane w jądro. W sumie z kartą wlan nic się na razie złego nie dzieje - podstawowe interesujące mnie wartości da się do niej wysłać, ale problem mnie bardzo ciekawi Pozdrawiam SaLMoN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Lipiec 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 31, 2006 Wersja z Rawhide'a obsługuje WE 20. Jeśli Ci jest potrzebne, to sobie przekompiluj pakiet src.rpm. Problem został zgłoszony jakiś czas temu → https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=199019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SaLMoN Napisano Sierpień 1, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2006 OK, dziękuję za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi