Skocz do zawartości

Fedora Women.

mysio

Rekomendowane odpowiedzi

Lusterko w kompie to nic takiego. Jak dla mnie powinni w kalendarz systemowy wprowadzić wyliczenia cyklu menstruacyjnego, żebym dostawała ostrzeżenie na dzień-dwa przed przewidywanymi "złymi dniami". Poza tym system włączając się zamiast jakiegoś motywu dźwiękowego powinien mieć drobny komplemencik typu: "wyglądasz bardzo ładnie z wyrazem skupienia na twarzy" albo

"nikt nie rusza myszką tak delikatnie jak ty" albo "jesteś moim ulubionym userem" :-P(losowo dobierane). Poza tym jakiś program do doboru makijażu, diety odchudzającej i informujący czy aktualnie trendy są buty szpice czy okrągłe :P.

P.S: No i inwigilacja byłego chłopaka i stanu wagi znienawidzonej koleżanki.

P.S.2: 64 bit.

To nie są takie głupie pomysły... ktoś z odpowiednią znajomością Linuksa byłby w stanie coś takiego zmajstrować np. w formie paczki. Jacyś chętni do roboty (bo ja nie mam odpowiednich zdolności)? Mi się zdaje, że coś w podobnym guście dawno temu na Windę widziałem, ale nie pamiętam, co to dokładnie było.

@Shaer - gdybym ja wymienil takie kobiece artybuty systemu, to bym zaraz zebral od Ciebie lub innej niewiasty ze jestem szowinistyczna meska swinia :D

Ty sobie mozesz pozwolic na takie uwagi, ja nie ;) ... choc jeszcze inne rozne ciekawe rzeczy przychodza mi do glowy.

Pozdro

@Shaer - gdybym ja wymienil takie kobiece artybuty systemu, to bym zaraz zebral od Ciebie lub innej niewiasty ze jestem szowinistyczna meska swinia biggrin.gif

shaer wie cos na ten temat :)

@exbros nie boj sie, tamten gosc juz (_na prawde_ → naprawdę) ORT przeginal

Uuuu, to byl tylko taki zarcik dla podtrzymania watku. Nie wiedzialem za Shaer miala scinke z jakims chamem... Sorry, nie chcialem przypominac jakichs nieprzyjemnych sytuacji, tak mi po prostu niechcacy wyszlo...

Lubie dowcipy o blondynkach, o kobietach itp itd... ale grunt to miec dystans i potrafic sie smiac nawet z samego siebie (co pokazala Shaer swoim postem - za co wielki RESPECT)

Pozdro!

P.S. Jestem tu zaledwie od kilku miesiecy, co nieco moglo mi umknac ;)

Miałam ścięcie z prowadzącym ćwiczenia na studiach, bo facet nie lubi kobiet, a zwłaszcza blondynek :-D.

Z tym doborem makijażu i ciuchów to chyba nawet jest taki program pod Winde - widziałam w Empiku jak leżał przeceniony przy kosmetykach :-D. Coś w stylu "Wirtualne studio makijażu?" albo "Elle cośtam"(albo inna babska gazeta w nazwie). Jeszcze bym dorzuciła programik z horoskopami i wróżbami. Wpisujesz imię swoje, imię chłopaka i dostajesz prognozę na najbliższy miesiąc związku :-P.

Inny pomysł: przelicznik rozmiarów: europejskie na amerykańskie, brytyjskie, centymetry na rozmiary, rozmiary buta na rozmiar skarpetek, obwód w pasie na rozmiar rajstop etc.

Ale narzędzie do inwigilacji kompa chłopaka to by było coś, albo podglądu z kim się kontaktuje przez komunikatory... Mi tam niepotrzebne, bo mój chłopak nie jest zbyt mocny w te klocki i przez przypadek zostawił na moim kompie hasła do wszystkiego (dwóch skrzynek poczty, kilku forum internetowych, grona i innych). Zresztą i tak już mu przejrzałam zawartość kompa :P

w zasadzie wlaic do koderow, jakies wzory matematyczne im dac to w konsole ci to napisza. potem kogos od nakladki w QT/gtk (tak, w tej kolejnosc :P )

Poza tym system włączając się zamiast jakiegoś motywu dźwiękowego powinien mieć drobny komplemencik typu: "wyglądasz bardzo ładnie z wyrazem skupienia na twarzy" albo

"nikt nie rusza myszką tak delikatnie jak ty" albo "jesteś moim ulubionym userem" :-P(losowo dobierane).

ja bym uwazal, xorg ci sie wysypal, pisalas magisterke, 40 stron wyskrobalas, nie zapisalas i powitanie: pieknie wygladasz z tym wyrazem skupienia na twarzy, albo w czerwonym ci do twarzy :lol:

rzucasz w chlopaka myszka, przypadkiem firefoksa odpalilas, a tu: nikt nie rusza myszka tak delikatnie jak ty...

zamierzasz sformatowac dysk, a tu: jestes moim ulubionym userem...

A i tak grunt to nie trendi/dżezi/stajli/czy_jak_sie_teraz_mówi desktop albo programy, ale reklama i promocja. Najlepiej w czymś typu "GLA(zura i)MUR"... Moje pomysły:

1) zdjęcie kobiety przy kości, obo superlaska(i napis 6 miesięcy później); podpis: Ta kobieta używała regularnie Fedora Core.

2) Madonna i jej zespół używają tylko Fedora Core. Ewentualnie z jakąś inna ikoną mody/stylu, ja się na tym nie znam :P

3)

Windows - x zł

Nowe, markowe szpilki - x zł

Fedora Core - 0 zł

Możesz mieć zawodny i mało bezpieczny system Windows lub darmową Fedora Core i nowe szpilki.

Linux: Wybór należy do Ciebie.

Pakiet MS Office - y zł

Tydzień w centrum Spa - y zł

Pakiet Open Office - 0 zł

MS Office lub Open Office i tydzień w Spa.

Open Source: Bo kto powiedział, że nie można mieć wszystkiego.

P.S.: Porównania kwotowe losowe, nie orientuję się w cenach :-).