R_Przemek Napisano Sierpień 2, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2006 http://fedora.redhat.com/ <---------- dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Sierpień 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2006 Chyba już wsio ok, bo u mnie wsio idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Sierpień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2006 Leci Nic nie zmieniałem w konfigach i działa. Tylko musiałem czekać 3 minuty na update bazy .... OO! Super! Update do OpenOffice'a! 3 lata ściągania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano Sierpień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2006 OO! Super! Update do OpenOffice'a! 3 lata ściągania... To Ty chyba łączysz się przez modem telefoniczny? Mam neta przez kablówkę, wolne łącze i ściągać się będzie pewnie zaledwie kilka miesięcy. U mnie już wszystko działa dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Sierpień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2006 Wy to chyba macie neta na korbke u mnie kilkanaście do kilkudziesięciu minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano Sierpień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2006 Wy to chyba macie neta na korbke u mnie kilkanaście do kilkudziesięciu minut Mam łącze 128kbs. Ściąganie wszystkich dostępnych poprawek zajmuje czasem kilkanaście godzin. Zwłaszcza po kilkudniowej przerwie. Ale nie narzekam - już się przyzwyczaiłem. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Sierpień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2006 NIGDY nie ściągałem wszystkich poprawek na raz, tylko te z których korzystam... a co do neta to moje łącze też z osiedlówki jest 384 kbps. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzzard Napisano Sierpień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2006 Ja w pierwszej kolejności ściągam te [sECURITY], później poprawki do programów, których najczęściej używam, a jak mi starczy czasu, to wszystkie pozostałe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Sierpień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2006 A ja zawsze wszystko i zajmuje mi to kilka/kilkanascie minut... Lacze 2MB w trakcie upgrade'u do 8MB Czesto sie nawet zloszcze ze tak malo tych poprawek i nowych wersji, ale jutro bedzie inaczej - nie yumalem od ponad tygodnia Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Sierpień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2006 Ja zawsze lecę z yum update całym. Tylko ostatnio net nam wolniej chodził (przez 2 dni). Teraz jest gicio. 1024kbps/256kbps i lecą update'y szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Sierpień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2006 Również miałem to samo i składałem na Smarta, lecz on nic nie zepsuł :blush: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kartek Napisano Październik 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2006 Na początek witam Wszystkich, przed chwilą dołączyłem do Forum i jest to pierwszy mój post. Odnośnie tematu, to u mnie ciągle od kilku dni, yum wywala ten sam błąd # yum check-update Loading "installonlyn" plugin Setting up repositories livna [1/7] livna 100% |=========================| 951 B 00:00 flash [2/7] flash 100% |=========================| 951 B 00:00 jpackage-fedora [3/7] Cannot find a valid baseurl for repo: jpackage-fedora Error: Cannot find a valid baseurl for repo: jpackage-fedora Czy ktoś ma jeszcze podobnie?-, ew. może mi ktos podpowie co zmienić w configach aby yum odżył?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kartek Napisano Październik 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2006 Już nieaktualne, właśnie przed chwilą wszystko wróciło do normy: yum już działa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Październik 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 11, 2006 Porada na przyszłość. Jak coś nie będzie działało i wywalało taki komunikat to należy dodać yumowi argument --disablerepo=nazwa_repo np. yum update --disablerepo=jpackage-fedora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi