cygii Napisano Sierpień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2006 W pliku konfiguracyjnym mam ustawione workgroup = radzi ( grupa robocza w sieci Win w domu ) hosts allow = 192.168.1.100/105 interfaces = 192.168.1.1 local master itp na NO OS level = 0 do pliku conf dodalem netbios-sss stream tcp nowait.30000 root /usr/sbin/smbd smbd netbios-ns dgram udp wait.400 root /usr/sbin/nmbd nmbd wylaczylem firewalla i nic dalej winda go nie widzi. Mam Fedore COre 4 . z poziomu Conquera widze co mam udeostepnione na FC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Sierpień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2006 Mam Fedore COre 4 Zmień na FC5 to pogadamy przecież to linux a nie M$ nie trzeba płacić za nowszą wersje. A pozatym poszukaj na forum było to już wiele razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grs_84pl Napisano Sierpień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2006 Spróbuje z tej beczki: Zainstaluj SAMBE ?? Ja juz sie wciąlem na tym ze sprawdzalem przez godzine usawienia a paczki nie zainstalowalem. I spróbuj pingować z windy. Zobacz czy sie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcini Napisano Sierpień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2006 hosts allow = 192.168.1.100/105 Tu masz blad. Po / daje sie maske. Zamiast tego zrob tak: hosts allow = 192.168.1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Sierpień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2006 Może hosts allow = 192.168.0.1/255.255.255.0 Wiem bo mam podobnie. Jeśli Samba się nie włącza, to: Menu KDE -> System -> Usługi Hasło roota, jeśli zapyta a po tym wybrać po lewej Sambę, uruchomić i zaznaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Sierpień 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2006 Zostaje jeszcze SElinux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Sierpień 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2006 Zapomniałem o tym, bo wiedziałem, co to Samba i ustawiłem zaraz po instalacji w kreatorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi