badyl Napisano Sierpień 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2004 Witam .. Mam taki problemik ... chodzi i o montowanie katalogu ktory jest na serwie .. np filmy . kiedy montuje recznie czyli : mount.smbfs //192.168.1.10/filmy /mnt/filmy/ -o username=xxx [enter] to pyta sie o passwd wpisuje i chodzi .. a mi chodzi o to by ten katalog byl montowany (_odrazu_ → od razu) ORT podczas uruchamiania systemu .. czyli : edytuje plik w /etc/rc.d/rc.local dodaje wpis : mount.smbfs //192.168.1.10/filmy /mnt/filmy/ -o username=xxx passwd=xxx probowalem tez zamiast passwd dac password. no i chodzi tylko ze podczas uruchamiania zatrzymuje mi sie ladowanie systemu i czeka az wpisze password po kliknieciu na high detail... i tu pytanko .. jak zrobic aby ladowanie systemu sie nie zatrzymywalo, a hasla nie trzeba bylo wpisywac ?? czytalem man mount .. jest tam opcja -p num ... ale nie za bardzo wiem o co chodzi .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Sierpień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2004 mount //192.168.1.10/Filmy -t smbfs /mnt/filmy -o username=xxx -o password=xxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badyl Napisano Sierpień 10, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2004 witam .. heh .. wielke dzieki mynus dziala .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi