Skocz do zawartości

Klawiatura W Fedora 5

access

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem pracy.

Mam następujący problem:

w systemie (Fedora 5) istnieją dwa konta użytkowników X i Y (żaden nie jest w grupie root) obaj mają domyślnie KDE i u jednego działa klawiatura a u drugiego nie. Dla obu klawiatura działa do momentu zalogowania. System jest właściwie nowy (po update) przez 2 dni nie było problemu.

Czy Fedora ma coś co umożliwia zablokowanie klawiatury? Może działa to na jakiś klawiszowy skrót?

Nie mam już pomysłu.

Z góry dziękuję za sugestie.

access

Zakladam, ze uzytkownicy to "stefan" i "zoska"(ulatwi wyjasnienie) i nie dziala na "zoska". wywal zawartosc katalogu /home/zoska *. jezeli nie pomoze to wywal uzytkownika i katalog domowy i stwórz jeszcze raz.

*-sa ukryte pliki zaczynajace sie na kropke. je tez wywal.

Zakładam, że użytkownicy to "stefan" i "zoska"(ułatwi wyjaśnienie) i nie działa na "zoska". wywal zawartość katalogu /home/zoska *. jeżeli nie pomoże to wywal użytkownika i katalog domowy i stwórz jeszcze raz.

*-są ukryte pliki zaczynające się na kropkę. je też wywal.

rozwiązałem problem usuwając katalog .kde, po ponownym zalogowaniu działa (oczywiście niezbędne było przeniesienie kilku plików). Tym niemniej muszę jeszcze porównać zawartość nowego katalogu i starego, może to rozwiąże zagadkę :)