Skocz do zawartości

Web 2.0

dj_oko

Web 2.0  

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy programy aktywne Web 2.0 wypr? tradycyjne instalacje desktopwe

• Tak i dobrze
      1
    • tak, ale to niedobrze
      0
    • Nie i dobrze
      6
    • Nie i to niedobrze
      0
    • Nie wiem
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa 1. Czy te instancje "aplikacji web 2.0" beda funkcjonowaly w srodowisku *nix'owym ?

Sprawa 2. Któz z nas chce aby producent oprogramowania wiedzial o nas naprawde wszystko ?

przed zadaniem takiego pytania pownienes najpierw dowiedziec sie (np. przez google) co to jest web 2.0,

Ad.1. o jakie instancje ci chodzi? jezeli chodzi o aplikacje web 2.0 to: tak, beda funkcjonowaly na wszystkich systemach, ktorych przegladarki internetowe wspieraja standardy web 2.0

jezeli chodzi Ci o oprogramowanie po stronie serwerwera obslugujace web 2.0 to rowniez: tak, wszystko dostepne jest na systemach uniksowych

Ad.2. prawie nikt, ale co to ma wspolnego z web 2.0? przeciez nie oznacza to tylko i wylacznie gromadzenia danych na serwerach mozesz lokalnie trzymac dokumenty, pliki konfiguracyjne, historie, cache itp.

co do ankiety to podobnie jak rafalzaq brakuje mi samych odpowiedzi "tak" lub "nie", bo czy to dobrze czy zle to nie mozna okreslic, w pewnych sytuacjach bardzo fajnie w pewnych niezbyt

ja odpowiedzialem "nie i dobrze" z tego wzgledu ze w pewnych przypadkach nie widze potrzeby uzywania aplikacji web 2.0 bo instalcje desktopowe radza sobie bardzo dobrze, a zadnego zysku funkcjonalnosci nie bede mial,