szeroki3xl Napisano Sierpień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2004 Czesc, Instalowalem pakiet rpm ze strony nVidii dla nForce2, pakiet ow byl sterownikiem dla karty sieciowej i karty dzwiekowej. Instalacja przebiegla pomyslnie, ale mam male problemy z dzwiekiem wiec zaczales szperac w dokumentacj do tego pakietu na temat roznych opcji konfiguracyjnych. Natknalem sie na inforamcje o pliku /etc/modules.conf ... troche sie zdziwilem jak nie moglem tego pliku u sibie znalezc...Podobno taki scenariusz jest malo prawdopodbny. To chyba wazny plik? Czy jest jakis sposob zeby go wygenerowac ponownie? SR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Sierpień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2004 w fedorze ten plik nazwywa sie modprobe.conf /etc/modprobe.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemia Napisano Sierpień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2004 Kolega wyżej ma racje jest to plik /etc/modprobe.conf ale to nie tylko w fedora ale w każdym (_linuxie_ → Linuksie) ORT na jądrze 2.6 natomiast w linuxsach na 2.4 jest /etc/modules.conf. Także jak byś w fedora 2 wrócił do starszego jądra to wtedy /etc/modules.conf. A tak przy okazji na wcześniejszych jajkach jeszcze byly inne pliki konfiguracyjane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 10, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2004 Instalowalem pakiet rpm ze strony nVidii dla nForce2, pakiet ow byl sterownikiem dla karty sieciowej i karty dzwiekowej. Instalacja przebiegla pomyslnie. Instalowałeś rpmy czy własnoręcznie przekompilowane srpmy? Nie działa Ci net i karta dźwiękowa? Wydawało mi się, ze kernel 2.6 ma odpowiednie sterowniki... Aha, NVIDIA dała przerobiony sterownik OSS do i810 - lepiej użyć ALSY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolek Napisano Sierpień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2004 tez mialem probelm z plikiem /etc/modules.conf, wiec poprostu zrobilem ln -s /etc/modprobe.conf /etc/modules.conf nie wiem czy to dobre rozwiazanie ale przynajmniej programy sie nie pluja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2004 przynajmniej programy sie nie pluja Tak z ciekawości - można wiedzieć co to za programy? Aha, czasami może to nie przejść, bo modprobe.conf ma trochę inną składnię niż modules.conf i mogą wyświetlać się różne błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolek Napisano Sierpień 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2004 np. alcatelspeedtouchconf, nie chial mi sie polonczyc z intrernetem wywalal sie w miejscu cat /etc/modules.conf | grep, wiec zrobilem dowiazanie i wszystko gra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 14, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2004 np. alcatelspeedtouchconf, nie chial mi sie polonczyc z intrernetem wywalal sie w miejscu cat /etc/modules.conf | grep, wiec zrobilem dowiazanie i wszystko gra Jeślibyś znalazł chwilkę czasu, to proponowałbym zgłosić ten błąd developerom tego projektu. W miarę szybko poprawiają takie rzeczy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi