agenzia Napisano Sierpień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2006 Czy po włączeniu prądu może uruchomić się sama Fedora? Mam serwerek na Fedora 5 i płytę Asusa. W nocy wyłączyli mi prąd i wyłączył się serwer, ale już sam się nie włączył. Nie mam żadnego UPSa, ale podobno można tak ustawić - gdzieś, że po właczeniu prądu Fedorka sama powstanie. proszę o pomoc. Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Sierpień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2006 Fedora to software, a twój problem myślę, że jest raczej natury hardware. Poszukaj może na jakis forach elektroniczno-komputerowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Sierpień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2006 nie jestem pewien, ale czy w biosie nie ma odpowiedniej opcji w stylu Power On After power failure? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Sierpień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2006 Power On After power failure?A ja jestem pewien Nazwa moze byc odrobine inna w zaleznosci od wersji BIOSu, ale na plytach Asusa powinna byc bardzo podobna. To ustawienie powinno byc w okolicach zarzadzania energia (Power Saving), automatycznego startu (Power On: Everyday/09:00am) oraz podnoszenia systemu za pomoca myszy/klawiatury (WakeUp/Power On Events) - a opcje do wyboru to zwykle: Last State, Power On, Stay Off (reszte mozesz doczytac w dokumentacji plyty, jesli oczywiscie jeszcze czegos potrzebujesz ) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi