scipawka Napisano Sierpień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2006 witam serdczenie. Posypał mi się system (problem z kartą ATI). Zrobiłem aktualizację systemu i nie mogę dalej przejść. Jajo 2174 nie zaktualizowało się a stare które mam jest też zablokowane. próbowałem uruchomić w trybie tekstowym ale tylko udaje mi się tylko otworzyć MC. mam ściągniete na pendravie jajo 2157 i inne pliki potrzebne do uruchomienia karty ale nie mogę do tego się dobrać. próba zrobienia w trybie tekstowym update yume'm niemożliwa. jak mozna przywrócić system bez reinstalki. za pomoc dzięki z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Sierpień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2006 przegrac jadro z plytki z ubuntu? podrzuc jakies logi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Sierpień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2006 yum localinstall?? Zamontuj pendrive najpierw. Byyło. sdaxx??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scipawka Napisano Sierpień 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2006 poddałem się. próbowałem zamontować pendrive i cdrom ale nie poszło. Instaluje od nowa, lecz nie będę mu dawał jajka 74, zainstalowałem 57 na razie hula. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Sierpień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2006 poddałem się. próbowałem zamontować pendrive i cdrom ale nie poszło. Instaluje od nowa, lecz nie będę mu dawał jajka 74, zainstalowałem 57 na razie hula. Zły nawyk .. jak coś nie działa to z pewnośćią można to naprawić, trochę samozaparcia. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scipawka Napisano Sierpień 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2006 nie tak do końca bo uruchamiam od początku a nie "obraziłem" się na FC i poszedłem gdzie indziej. Chylę czoło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Sierpień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2006 Już są dostpęne nowe sterowniki zarówno do ati jak i do obsługi partycji ntfs dla najnowszego kernela (myślałem że warto poinformować ;-) ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scipawka Napisano Sierpień 20, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2006 Witam serdecznie wgrałem na nowo FC5 i znowu klapa po aktualizacji kernela. Oto objawy: 1. mam zainstalowane 2 kernele - 2054 i 2157 nie działają. po udev jest niebieski ekran. :lammer: 2. po wejściu na tekst i próbie clean all i yum update wywala że repozytoria są na "urlopie" 3. komenda "ntsysv" - pokazuje brak jakichkolwiek zaznaczonych logów. zaznaczenie nie przynosi pożądanych skutków. 4. wcześniejsza próba aktualizacji kernela - nie przyniosła ukojenia serca. fedora nie chciała tego jajka używać 5. pakiet kmod do nowych jajek jest zainstalowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Sierpień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2006 A masz internet pod fedorą? Jak tak, to zrób yum update kaffeine, a potem yum update. Gryzły się wczoraj pliki z kaffeine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scipawka Napisano Sierpień 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2006 A masz internet pod fedorą? Jak tak, to zrób yum update kaffeine, a potem yum update. Gryzły się wczoraj pliki z kaffeine. brak dostępu do internetu. przy próbie yum ypdate wywale że repozytoria na "urlopie" - dużo tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi