Skocz do zawartości

Stery Ati

scipawka

Rekomendowane odpowiedzi

witam serdczenie. Posypał mi się system (problem z kartą ATI). Zrobiłem aktualizację systemu i nie mogę dalej przejść. Jajo 2174 nie zaktualizowało się a stare które mam jest też zablokowane. próbowałem uruchomić w trybie tekstowym ale tylko udaje mi się tylko otworzyć MC. mam ściągniete na pendravie jajo 2157 i inne pliki potrzebne do uruchomienia karty ale nie mogę do tego się dobrać. próba zrobienia w trybie tekstowym update yume'm niemożliwa. jak mozna przywrócić system bez reinstalki. za pomoc dzięki z góry

poddałem się. próbowałem zamontować pendrive i cdrom ale nie poszło. Instaluje od nowa, lecz nie będę mu dawał jajka 74, zainstalowałem 57 na razie hula. :D

Zły nawyk .. jak coś nie działa to z pewnośćią można to naprawić, trochę samozaparcia. ;-)

Witam serdecznie

wgrałem na nowo FC5 i znowu klapa po aktualizacji kernela. Oto objawy:

1. mam zainstalowane 2 kernele - 2054 i 2157 nie działają. po udev jest niebieski ekran. :lammer:

2. po wejściu na tekst i próbie clean all i yum update wywala że repozytoria są na "urlopie"

3. komenda "ntsysv" - pokazuje brak jakichkolwiek zaznaczonych logów. zaznaczenie nie przynosi pożądanych skutków.

4. wcześniejsza próba aktualizacji kernela - nie przyniosła ukojenia serca. fedora nie chciała tego jajka używać :angry:

5. pakiet kmod do nowych jajek jest zainstalowany