ArkadiuszB Napisano Sierpień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2006 Witam. Mam problem podczas budowy pakietów rpm. Otrzymaję następującą informacje $ rpmbuild -ta --target=athlon php-4.4.4.tar.gz Building target platforms: athlon Building for target athlon error: No compatible architectures found for build Jak mogę to ominąć ? Może problem jest w tym, że mam już zainstalowane php 5 ? nawet jak nie określę targetu to też informuje mnie, że nie wspiera tej architektury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McMonster Napisano Sierpień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2006 A "athlon", to w ogóle prawidłowe określenie architektury? ;] Nie powinno być czasami "i686"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArkadiuszB Napisano Sierpień 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2006 Dobre określenie, ale nawet jak nie podaję target to dostaję tą samą informację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArkadiuszB Napisano Sierpień 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2006 Przepraszam za podbicie tematu ale zalezy mi aby miec php4 na kompie wiec moze ktos z Was zna w takim razie link do surowego RPM-a pod FC4, skoro sa jakies problemy z budowaniem z tar.gz Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Sierpień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2006 Może pomoże → http://www.mjmwired.net/resources/mjm-php4-fc4.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siekiera Napisano Sierpień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2006 Przepraszam za podbicie tematu ale zależy mi aby mieć php4 na kompie wiec może ktoś z Was zna w takim razie link do surowego RPM-a pod FC4, skoro są jakieś problemy z budowaniem z tar.gz. Tu jest opisana metoda instalacji z rpmów → http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-php4.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi