ArkadiuszB Napisano Sierpień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2006 Witam. Moglibyście mi powiedzieć w jaki sposób mam skonfigurować binda aby przyjmował mi wszystkie subdomeny bez dodatkowych wpisów do pliku ? Pliki konfiguracyjne mam następujące: named.conf // Default named.conf generated by install of bind-9.3.1-20.FC4 options { directory "/var/named"; dump-file "/var/named/data/cache_dump.db"; statistics-file "/var/named/data/named_stats.txt"; }; zone "domena.pl" { type master; file "domena.pl"; allow-transfer { xx.xxx.xxx.xxx; }; notify yes; }; include "/etc/rndc.key"; domena.pl $TTL 3600 $ORIGIN domena.pl. @ IN SOA ns1.domena.pl. adm.domena.pl. ( 2002070201 10800 3600 604800 86400 ) @ IN NS ns1.domena.pl. @ IN NS ns2.domena.pl. @ IN MX 10 mail.domena.pl. @ IN A xx.xxx.xxx.xxx ns1 IN A xx.xxx.xxx.xxx ns2 IN A xx.xxx.xxx.xxx www IN A xx.xxx.xxx.xxx sub1 IN A xx.xxx.xxx.xxx sub2 IN A xx.xxx.xxx.xxx Chodzi o to, że jak utworzę sobie subdomene np. sub3 to nie będę musiał kolejnego rekordu dopisywać do pliku. W sieci wyczytałem, żeby dodać wpis *.domena.pl. IN CNAME domena.pl. Jednak to nic nie dało. Na innej stronie wyczytałem żeby dodać # CNAME domena.pl. Jednak to też nic nie dało, więc może Wy wiecie jak skonfigurować named'a do przyjmowania wszystkich subdomen ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Sierpień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2006 Na innej stronie wyczytałem żeby dodać# CNAME domena.pl. Jednak to też nic nie dało, więc może Wy wiecie jak skonfigurować named'a do przyjmowania wszystkich subdomen ? Nie pomoge Ci konkretnie chcialem tylko zwrocic uwage, ze dodanie wpisu z # nie moglo nic dac, z zalozenia. Zahashowana linia jest pomijana... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi