R_Przemek Napisano Sierpień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2006 Witam Podczas uruchamiania się systemu pojawiła mi się taka informacja, i system niechce się włączyć... Dzień wcześniej system wyłączył się poprawnie, więc czemu pojawił się ten problem ? nic nowego nie instalowałem a cała praca w systemie ograniczała się do włączonego Apacha, Bluehisha i Firefoxa... Kiedy niczego nie formatując zajrzałem do /var/www/html/ niczego tam nie było... a powinno być! więc chyba ten problem spowodował usunięcie się danych znajdujących się w tym katalogu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Sierpień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2006 odpal jakas dystrybucje ratunkowa- pierwsza plytka instalacyjn, wpisz linux rescue dalej- man fsck podrecznik ci pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Sierpień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2006 odpal jakas dystrybucje ratunkowa- pierwsza plytka instalacyjn, wpisz linux rescue Nie ma takiej potrzeby, Uosiu. @R_Przemek - wpisz tam hasło roota. Pojawi Ci się konsola z napisem (Fix file system) czy coś takiego. Potem daj: e2fsck /dev/twoja_partycja_/ Postępuj zgodnie z tym, co będzie wypisywał na ekranie. IMHO wystarczy na wszytsko odpowiadać "Tak", ale lepiej czytaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Przemek Napisano Sierpień 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2006 A żeby uniknąć na przyszłość, to jaka mogła być przyczyna tego problemu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Sierpień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2006 Nie wiem. Wątpię, żeby przyczyną była "pustość" /var/www/html. Jak dotąd jedyna taka akcja z jaką się spotkałem (poza tą) była spowodowana wyłączaniem kompa (na szczęście nie mojego ) na twardo przyciskiem na listwie (don't ask... ), ale wątpię, żeby i tu przyczyna była taka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Sierpień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2006 wylaczyles kompa w czasie operacji na dysku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McMonster Napisano Sierpień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2006 Ja kiedyś, jak miałem RedHata, to tak właśnie wyłączyłem kompa. Tylko superblock głównej partycji zepsułem, ale nie udało mi się go odzyskać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Przemek Napisano Sierpień 19, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2006 wydaje mi się jednak że problem zaczoł się od Apacha, bo wszystkie dane na dysku były oki, tylko katalog /vat/www/html się opróżnił... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi