diaz Napisano Sierpień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2006 w tutorialu Stantona Finleya znalazłem taki fragment: W linijce kernel można wpisać dodatkowe opcje uruchamiania kernela. Np autor w tym miejscu wpisuje "vga=792" w celu poprawnego działania monitora na jego laptopie tez mam laptop i nic takiego nie wpisywałem, a skoro Finley tak zrobił to zamierzam, bo rozdzielczosc mi zle wykrywa czy wartosc vga musi być 792 czy to od czegos zalezy? a jezeli juz to wpisze to jak? tak?: title Fedora Core 5 (2.6.15-1.2054_FC5) root (hd0,1) kernel /vmlinuz-2.6.15-1.2054_FC5 ro root=/dev/VolGroup00/LogVol00 vga=792 initrd /initrd-2.6.15-1.2054_FC5.img title Windows XP rootnoverify (hd0,0) chainloader +1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Sierpień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2006 rozdzielczosc mi zle wykrywa zapewne chodzi o to, ze nie masz takich rozdzielczosci jakie bys potrzebowal? jesli tak, to zainstaluje odpowiednie sterowniki yum install kmod-nvidia / kmod-fglrx a pozniej zmodyfikuj w razie potrzeby /etc/X11/xorg.conf i dopisz potrzebne tryby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Sierpień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2006 jezeli chodzi o numerki to poszukaj na necie o framebuffer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Sierpień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2006 Albo na forum. Bylo. Bardzo dokladnie, kilkukrotnie opisane... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi